open-navfaktor-logo
search
Skijanje
Elvedina Muzaferija poručila iz Norveške: Nije mi drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste
Posljednja utrka spusta prije završnice Svjetskog kupa za žene otkazana je danas, nakon što je loše vrijeme onemogućilo održavanje zvaničnog treninga, što jeste preduvjet za održavanje takmičenja u ovoj disciplini.
01.03.2024. u 15:53
get url
text

VEZANI TEKST - Uz TV prijenos: Elvedina Muzaferija osigurala finale u spustu, hoće li se voziti superveleslalom?

Ovim otkazivanjem, najbolja bh. alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja je u predhodnim utrkama skupila 69 bodova u spustu te se pozicionirala na 23. mjesto u ukupnom poretku discipline, ovjerila je svoju kartu u završnicu FIS Ski World Cupa koja će biti održana u austrijskom Saalbachu od 22. do 24. marta.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) donijela je danas odluku da se u Kvitfejllu u subotu i nedjelju, održi dupli superveleslalom, što je dodatna šansa za našu najbolju takmičarku, koja u ovoj disciplini trenutno zauzima 29. poziciji, s 33 osvojena boda.

- Prije svega želim čestitati Dan nezavnisnosti Bosne i Hercegovine svim građanima. Nadam se da uživate u ovom danu i da slavite. Naravno da mi nije drago što je trka otkazana, ali u neku ruku i jeste zato što je FIS odlučio da će sutrašnju utrku spusta, zamijeniti utrkom superveleslaloma koja je otkazana proteklog vikenda u Italiji, i to znači da ću imati puno veće šanse da se kvalifikujem u finale Svjetskog kupa i u disciplini Super G. Nadam se da ćemo se i mi malo bolje posložiti i da ću uspjeti ostvariti i taj cilj. I ako ne, jako sam sretna ovom sezonom.

Dat ću sve od sebe da budem spremna u Saalbachu. Još jednom, uživajte u današnjem danu i budite ponosni na sve Bosance i Hercegovce - poručila je Viskočanka i članica Ski kluba ZE-2010 u javljanju iz Norveške.

U dosadašnjim utrkama Muzaferija je prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu, a obje Super G utrke u subotu i nedjelju, 2. i 3. marta, počinju u 11 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.