open-navfaktor-logo
search
Evropsko prvenstvo
Drama u Beogradu: Srpski huligani napali hrvatskog boksera, jedan imao nož?
AUTOR: Faktor/Slobodna Dalmacija
23.04.2024. u 09:25
get url
text
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL
Nikica Radonić, višestruki prvak Hrvatske, Evrope i svijeta u kick-boxingu (full-contact 86 kg) i prvak Hrvatske u boksu do 86 kg napadnut je u ponedjeljak u Beogradu.
Radonić se u glavnom gradu Srbije nalazi s hrvatskom bokserskom reprezentacijom koja učestvuje na Evropskom prvenstvu u boksu kojem je Beograd domaćin od 18. do 28. aprila.
Mladi Vrgorčanin nije ni slutio da će mu ulazak u četvrtfinale i pobjedu protiv Poljaka Patryka Boruckog pokvariti napad srpski huligana, piše Slobodna Dalmacija.
- Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smješteni malo protrčati i vježbati u jednom trenutku u parku, prišao mi jedan tip s leđa s rečenicom "da vidim kako ti to radiš", dok su me druga dva njegova pomagača opkolila. Nisam bio sto posto siguran da li jedan od njih ima nož. Pa sam se izmaknuo i prošao kraj ovog, dok sam se kretao izvrnuo sam nogu... Nisam pretrpio ni jedan udarac, ali sam "srušio" nogu i završio na Hitnoj pomoći, poslije sam proveo dobar dio dana u policiji - kaže nam Radonić kojeg je ovaj događaj prilično uzemirio uoči borbe sa svjetskim prvakom u crusier kategoriji do 86 kg Rusom Ataevim Sharabutdinom.
- Natekla mi je noga, ne mogu se dobro osloniti na nju, da je borba za pet dana mogao bi ući u ring, ovako teško. Nisam očekivao ovo. To su vjerovatno neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku kako su mi poslije rekli u policiji - istakao je hrvatski bokser za SD.
Brzo su reagovali iz Bokserskog kluba Split, pod čijom zastavom je Radonić postao prvak Hrvatske.
- Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog bokserskog saveza i Ministarstva vanjskih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportistima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se diglo na noge u Hrvatskoj i Srbiji. Zar nije tužno da jedan mladi sportista ne može izaći pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi a da na kraju mora strahovati hoće li ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija - pita se vidno ogorčen Radonićev trener, Zvonimir Giljanović iz BK Split.
Kolegama iz Slobodne Dalmacije do objavljivanja teksta nije se javljao niko iz Hrvatskog bokserskog saveza.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.