open-navfaktor-logo
search
Skandal u Srbiji
Član Vučićeve stranke: Trener optužen za ratne zločine kod Srebrenice tukao igrača na utakmici
Tokom utakmice Prve futsal lige u Srbiji između SAS-a iz Zrenjanina i FON Banjice dogodio se incident, a u glavnoj ulozi bio je trener SAS-a Milivoj Batinica poznatiji kao Simo Batinica.
01.12.2023. u 12:15
get url
text

Batinica je u prvom poluvremenu ušao u sukob s jednim svojim igračem. Vukao ga je za dres pa počeo udarati po glavi i vratu, a nemile scene zabilježila je kamera.

Batinica je zajedno s Nedeljkom Milidragovićem, Aleksom Golijaninom, Aleksandrom Dačevićem, Borom Miletićem, Jovanom Petrovićem, Dragomirom Parovićem i Vidoslavom Vasićem optužen za ratne zločinje u Kravicama kod Srebrenice 1995. godine. Svi su bivši policajci ratnog Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, tzv. dezerteri. Optuženi su da su u julu 1995. godine u hangaru u Kravici kod Srebrenice učestvovali u ubistvu 1.313 Bošnjaka, pisao je Stav. Pohapšeni su u martu 2015. godine.

Batinica je 2017. godine tvrdio da je za ratne zločine saznao tek pošto je uhapšen. Suđenje u ovom predmetu počelo je prije sedam godine i još nije dobilo epilog.

Noa.rs navodi da je Batinica jedan od osnivača Vučićeve Srpske napredne stranke u Zrenjaninu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.