open-navfaktor-logo
search
Mostar
Carlos Gimeno i Molly Carlson pobjednici skokova Red Bull Cliff Diving
Španac Carlos Gimeno pobjednik je skokova sa Starog mosta u Mostaru u sklopu Red Bull Cliff Diving serije u muškoj konkurenciji.
09.09.2023. u 19:01
get url
text

On je s ukupno 439,75 poena u tri serije trijumfovao ispred Catalina Prede iz Rumunije, koji je prikupio ukupno 431 poen. Treće mjesto osvojio je Aidan Heslop iz Velike Britanije, javlja Anadolija.

- Ovo je definitivno najsretniji i najbolji trenutak u mojoj karijeri. San je postao java. Ovo je prelijepo. Konačno mogu reći da sam šampion Cliff Divinga - rekao je Gimeno nakon proglašenja pobjednika.

Najveće ocjene žirija i deset bonus poena dobio je skok Catalina Prede.

U ukupnom poretku vodi Constantin Popovici iz Rumunije s 832 boda, slijedi ga Aidan Heslop iz Velike Britanije sa 699 te današnji pobjednik Gimeno s 573 boda.

Trijumf u ženskoj konkurenciji ostvarila je Kanađanka Molly Carlson s 378,6 bodova, koju je pratila favoritkinja Australijanka Rhiannan Iffland s 361,5 bodova. Eleanor Smart, Amerikanka koja je prvi put nastupila upravo u Mostaru, zauzela je treće mjesto s 322,6 bodova.

Bez obzira na trijumf u Mostaru, Carlson u ukupnom poretku sigurno ne može sustići Rhiannan Iffland koja ima 990 bodova. Na trećoj poziciji je Xantheia Pennisi sa 440.

Skokove u Mostaru pratilo je nekoliko hiljada gledalaca.

Naredna, posljednja stanica najboljih skakača i skakačica je u Oklandu, na Novom Zelandu, u novembru ove godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.