open-navfaktor-logo
search
Na Mallorci
Bivši Schumacherov menadžer prodaje skupocjenu vilu
I dok Weber nastoji prodati vilu na poznatoj destinaciji za ljetovanje, zdravstveno stanje njegovog nekadašnjeg klijenta i dalje je velika nepoznanica za javnost
17.01.2020. u 14:48
get url
text

Nekadašnji menadžer Michaela Schumachera, Willi Weber (77), prodaje veleljepnu vilu na Mallorci.

Mjesto koje je Weber koristio u proteklih 20-ak godina odjednom je postalo preskupo, preveliko i suviše udaljeno za čovjeka koji je sarađivao s jednim od najboljih vozača Formule 1 u vrijeme kada je bio na vrhuncu karijere.

I dok Weber nastoji prodati vilu na poznatoj destinaciji za ljetovanje, zdravstveno stanje njegovog nekadašnjeg klijenta, koji je prije više od šest godina doživio težak pad na skijanju u francuskim Alpama, i dalje je velika nepoznanica za javnost.

Sam Weber nedavno se požalio kako mu Corina Schumacher, supruga legendarnog vozača, ne dozvoljava posjetu čovjeku s kojim je usko sarađivao dugi niz godina.

- Znam da je Michael u teškom stanju, ali ne znam koliko je napredovao. Volio bih vidjeti kako mu je, stisnuti ruku i uštipnuti za lice - rekao je Weber nedavno, te dodao:

- Nažalost, Corinna mi to ne dopušta. Vjerojatno se boji da ću odmah vidjeti što se događa i obznaniti istinu javnosti.

Vila na Mallorci, čija prodajna cijena nije poznata, bila je mjesto na kojem se Weber odmarao, a čest gost u znao je biti i Michael Schumacher. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.