open-navfaktor-logo
search
Traži rivala
Bivši fudbaler ulazi u kavez: Skandal majstor počinje MMA karijeru
Bivši fudbalski reprezentativac Češke Martin Fenin prokockao je obećavajuću fudbalsku karijeru, a sada se želi okušati u drugom sportu. Namjerava početi MMA avanturu.
20.10.2022. u 13:20
get url
text

Fenin je ponikao u češkim Teplicama, 2008. godine je prešao u Frankfurt za 3,5 miliona eura i to nakon što je na U-20 Svjetskom prvenstvu postigao više pogodaka nego Luis Suarez ili Edinson Cavani.

U prvoj bundesligaškoj utakmici postigao je hat-trick protiv Herthe, a ukupno je za Frankfurt nastupio 90 puta sa 14 pogodaka na kontu.

Sezonu je igrao za Cottbus, potom je bio u praškoj Slaviji, ponovo Teplicama, Istresu (Francuska), Chemnitzeru (Njemačka), Varnsdorfu (Češka). U reprezenttativnom dresu odigrao je 16 utakmica i postigao tri pogotka.

Fenina je tokom karijere pratio loš glas, pao je s hotelskog prozora pod utjecajem alkoholoa i lijekova, gorio mu je stan, imao je tučnjave. U Njemačkoj je označen kao skandal majstor.

Sada se ponovo vraća profesionalnom sportu, a okušat će se kao MMA borac. Put u kvavez trebao bi biti dokumentiran pod naslovom "Posljednji gol Martina Fenina". Traženje rivala već je u punom jeku.

- Bilo bi super da je to bivši fudbaler. Po mogućnosti neki iz Schalkea ili Dortmunda - rekao je Fenin.

- Ne bojim se, ali sam nervozan. Ovo je velika prilika da ponovo budem profesionalni sportista. Kada vidite ljude kako se tuku, onda je fudbal bio dječiji vrtić - nastavio je.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Martin Fenin (@martin.fenin_official)

Fenin je u junu 2021. godine govorio o mentalnom zdravlju u fudbalu i svojoj borbi s alkoholizmom. Kazao je da se on uvijek prepuštao alkoholu kada se suočavao s problemima i dodao da je razgovor bio njegov najveći problem. Sada kao saradnik FIFPRO-a u programu podizanja svijesti o mentalnom zdravlju savjetuje igrače koji se bore s ovim problemom da potraže stručnu pomoć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.