open-navfaktor-logo
search
Završnica takmičenja
Zenički Jumper kao domaćin juriša na trofej Kupa BiH za košarkašice
Zenički Jumper Taurus bit će domaćin završnog turnira Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice, koji će se 8. i 9. marta igrati u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici te na kojem će titulu braniti banjalučki Orlovi.
06.03.2024. u 18:23
get url
text

Prvu polufinalnu utakmicu u petak, sa početkom u 17.00 sati, igrat će Jumper i Livno, a u 20 sati igrat će Lavovi i Orlovi. Finalna utakmica igra se u subotu, s početkom u 17.00 sati. Orlovi su trofej Kupa BiH osvajale zadnje tri sezone.

Šef stručnog štaba Jumpera Eldar Durmić, na današnjoj pres-konferenciji, istakao je kako imaju velika očekivanja od turnira Kupa te da smatra kako su apsolutni favoriti u duelu s Livnom.

- Međutim, ne treba se opuštati. Orlovi i Lavovi su dosta kvalitetne ekipe i, aako dođemo do finala, možemo obećati da ćemo dati sve od sebe. Mi smo uzeli organizaciju da vratimo košarku malo u Zenicu, da, na kraju krajeva, malo i sebe nagradimo - Upravu i tim. Da to bude i kruna sezone te da pokušamo osvojiti Kup BiH - kazao je Durmić.

On je napomenuo kako znaju svoje kvalitete i mane, ali da uz podršku publike i motivaciju žele pokušati osvojiti trofej Kupa BiH.

Ponajbolja igračica zeničkih Jumpera Amna Kahrić podvukla je kako su motivisane i spremne da se borbe za trofej Kupa BiH, a što se posebno odnosi na igračice iz Zenice.

- Imat ćemo priliku da pred svojom publikom odigramo završnicu Kupa BiH i nadamo se da ćemo igrati finale. Ekipa Orlova je sigurno, trenutno, najbolja ekipa u BiH, ali to ništa ne mora da znači - smatra Kahrić.

Predsjednik zeničkog kluba Almir Omerčević istakao je kako je skoro sve spremno te da su uvjereni kako će biti najbolji mogući domaćini.

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, svim damama će biti omogućen besplatan ulaz za polufinalne utakmice u petak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.