open-navfaktor-logo
search
U Mejdanu
Sloboda pobjedom nad Studentom osvojila Kup RKS-a Tuzla, prihod od ulaznica bit će uručen Senadu Muminoviću
Finale Kupa RKS-a Tuzla i ove sezone ponudilo je duel između dva gradska rivala, predstavnika A1 lige i predstavnika Prvenstva BiH, ekipa Slobode i Studenta. 
21.12.2022. u 22:03
get url
text

Finalna utakmica ovoga puta imala je humanitarni značaj jer će novčana sredstva prikupljena prodajom ulaznica biti uručena Senadu Muminoviću, legendarnom košarkašu Slobode i bivšem reprezentativcu BiH, koji se posljednjih mjeseci bori s opakom bolešću i potrebno mu je liječenje. Klubovi su zajednički pristupili organizaciji finalnog susreta čiji pobjednik nastavlja takmičenje u polufinalu Kupa sistema A.

Košarkaši Slobode su od početka susreta kontrolisali igru kojom su ostvarili rezultatske pobjede u sva četiri perioda igre. Nakon prve dionice imali su prednost od pet poena razlike koju su do poluvremena podigli na prihvatljivih devet poena zaostatka Studenta koji se nisu predavali i pokušavali su držati rezultatski priključak. U prilično izjednačenoj trećoj četvrtini Sloboda odlazi i na dvocifrenu prednost koju su kroz posljednju dionice igre povećali na 17 poena što je ujedno bila i konačna razlika za na kraju ubjedljivu pobjedu rezultatom 97:80 i prolazak u nastavak Kup takmičenja.

Sloboda je u svojim redovima imala čak šest dvocifrenih košarkaša u rubrici sa poenima. Najefikasniji bio je Zoran Talley sa double-double učinkom od 16 poena i 14 skokova, a u stopu ga je pratio Nedim Omerović sa 15 postignutih poena. Adi Alikadić i Đorđe Lelić ubacili su po 13 poena dok su Nikola Jeftić i Josh Scott dodali po 10 poena.

U ekipi Studenta najzapaženije uloge imali su Enes Latifagić sa 20 te Jasmin Jakupović sa 18 postignutih poena.

Ekipa Slobode nema puno vremena za odmor jer već za vikend nastavljaju sa obavezama u okviru Prvenstva BiH kada je na rasporedu druga vezana domaća utakmica za crveno-crne koji će u osmom kolu ugostiti ekipu sarajevske Bosne.

- Publici koja je večeras prisustvovala finalnom susretu u maloj dvorani Mejdana zahvaljujemo se na dolasku kojim su uzeli svoje učešće u humanitarnoj akciji Tuzla uz Seneta - poručili su iz OKK Sloboda 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.