open-navfaktor-logo
search
Majstorica
Široki dočekuje Sparse: Na Pecari pada odluka o prvaku BiH
Sarajlije su ukupno u ovoj sezoni tri puta na Pecari savladali Širokobriježane, dok su također tri puta od njih izgubili na Grbavici
30.05.2019. u 08:10
get url
text

Bosna i Hercegovina večeras će dobiti novog prvaka u košarci. Majstorica, peta utakmica finalne serije play-offa za prvaka naše zemlje, između Širokog i Sparsa bit će odigrana u dvorani Pecara od 20 sati.

Široki Brijeg u euforiji iščekuje petu utakmicu finalne serije. Predsjednik kluba Igor Jelčić kazao je da je interes za utakmicom toliki bi navijači mogli ispuniti i stadion i dvoranu, a navijače je pozvao da zbog očekivane gužve na utakmicu ne vode malu djecu.

Trener Širokog Danijel Jusup istakao je kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da njegovi košarkaši ne podlegnu pritisku i euforiji.

- Igrači i stručni stožer moraju biti okrenuti jedni drugima, moramo zadržati fokus na utakmici. Jednostavno moramo izaći i odigrati s energijom s kojom igramo tokom cijele godine. Emocije ne smiju prevladati i trudit ćemo se da sutra budemo pravi - kazao je Jusup.

Ne predaju se ni Sparsi koji su meč loptu propustili u nedjelju na Grbavici. Sarajlije su ukupno u ovoj sezoni tri puta na Pecari savladali Širokobriježane, dok su također tri puta od njih izgubili u Sarajevu, tako da se postavlja pitanje da li je zaista u ovoj seriji domaći teren prednost ili ne.

- Domaći teren jeste prednost u majstorici, ali nije garancija pobjede. Mi smo svjesni toga i tako ćemo pristupiti finalnoj utakmici. Nismo u najboljem stanju nakon poraza u Sarajevu, ali nije nam prvi put da smo u teškoj situaciji. Znali smo u toku ove sezone nakon poraza odigrati veoma dobro, pa se možemo nadati da će se to dogoditi i sada - kazao je Trbić.

Utakmica na Pecari igra se od 20 sati uz direktan TV prijenos na BHT1. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.