open-navfaktor-logo
search
NBA
Phoenix izgubio: Jusuf Nurkić "zakuhao" sa Kraljevima, branio ga i trener
Košarkaši Phoenixa jutros su potpisali kapitulaciju pred domaćim navijačima, a u Footprint Centeru slavio je Sacramento sa 114:106.
09.12.2023. u 11:40
get url
text

Sunsima ne ide u zadnje vrijeme, a ovo im je treći poraz u četiri posljednja meča.

Kingse je do trijumfa vodio De'Aaron Fox (34 poena), dok je kod domaćih bolji od ostalih bio Devin Booker (28).

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac BiH, odigrao je solidnu utakmicu, a jedan skok nedostajao mu je do double-double učinka. Upisao je 15 poena, devet skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

No, Nurkić je većim dijelom utakmice bio u centru pažnje zbog nešto jačih duela sa protivničkim igračima. Tako je dobio jedan udarac u nos zbog čega je propustio dobar dio treće četvrtine.

U četvrtom periodu zakuhao je s košarkašima Kingsa, nakon što je slučajno nagazio Foxa kada je šutirao za tri poena. Na našeg reprezentativca krenulo je nekoliko Kraljeva, najagresivniji je bio Malik Monk, a sve je završeno tehničkim greškama za oba igrača (pogledajte OVDJE).

Poslije utakmice Frank Vogel, trener Sunsa, stao je u zaštitu Nurkića, a isti je zatražio i od sudija.

- Želim vidjeti kad će sudije prestasti donositi loše odluke Nurkiću i da mu počnu svirati faulove u njegovu korist kad ide pod koš. Ako brani nekoga i ima okomitu igru, čini se da mu sudije uvijek nešto sviraju - rekao je Vogel nakon utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.