open-navfaktor-logo
search
Pripreme za OI
Nova senzacija: Američke NBA zvijezde nakon Nigerije izgubile i od Australije
Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država doživjela je dva vezana poraza u sklopu priprema za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.
13.07.2021. u 09:42
get url
text

Nakon što su prije dva dana šokantno poraženi od Nigerije (87:90), sinoć su potpisali kapitulaciju protiv reprezentacije Australije. "Kenguri" su u Las Vegasu slavili sa 91:83.

Amerika, čiji tim je sastavljen od velikih NBA zvijezda, na poluvremenu je imao prednost od devet poena (46:37). Tada se činilo da je sve gotovo, ali...

Australija je sjajnom igrom u trećem periodu preuzela prednost (64:69), a do kraja meča uspjela je povećani prednost do plus osam (91:83).

Patt Mills je briljirao u završnici, a deset od svoja 22 poena postigao je upravo u posljednjoj četvrtini. Dvocifreni su bili i Joe Ingles (17 poena), te Matisse Thybulle (12).

Damian Lillard predvodio je Amerikance sa 22 poena, a pratili su ga Kevin Durant (17) i Bradley Beal (12).

Kao i NIgerija, i Australija u sastavu ima veliki broj sadašnjih i bivših NBA igrača, poput navedene trojice, a ukupno ih je sedam. A druge strane Amerika nije kompletna, jer im nedostaju NBA finalisti Middleton, Holiday i Booker.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.