open-navfaktor-logo
search
Bratovim stopama
Košarkaš Širokog: Odbio Zmajeve, sutra sa Hrvatskom putuje u Kinu
Dario Drežnjak se tako u hrvatskom nacionalnom timu pridružio godinu dana mlađem bratu Mateu
21.07.2019. u 11:02
get url
text

Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, na spisak igrača za turnir u Kini uvrstio je prošlog mjeseca, između ostalih, talentovanog Darija Drežnjaka iz Širokog.

No, jedan od najboljih igrača aktuelnog prvaka BiH nije se odazvao na poziv Zmajeva, da bi ovog mjeseca osvanuo na spisku Hrvatske.

Veljku Mršiću, hrvatskom selektoru, uredno se odazvao. Drežnjak sutra putuje sa selekcijom susjedne države na turnir "Borislav Stanković" u Kinu, gdje će Hrvatska igrati protiv domaće reprezentacije, zatim Latvije i Tunisa, piše SCsport.ba.

Dario Drežnjak se tako u hrvatskom nacionalnom timu pridružio godinu dana mlađem bratu Mateu, također košarkašu Širokog, koji je već debitovao za Mršićevu ekipu na nedavno okončanoj Ljetnoj NBA ligi.

Za aktuelnu hrvatsku košarkašku reprezentaciju uveliko nastupa nekoliko igrača rođenih u BiH (Bogdanović, Zubac, Bender,…), braća Drežnjak su tek nastavila niz.

Nakon ovog najnovijeg slučaja, Košarkaškom savezu naše zemlje preostaje da smisli kako da "začepi rupu" u takozvanom hercegovačkom bazenu, te zaustavi izliv velikih talenata u susjedstvo. Riječ je o problemu koji je godinama postaje sve veći…

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.