open-navfaktor-logo
search
Marica kao carica
Gajić objasnila šta je taj X-faktor naše reprezentacije
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u Sarajevo poslije osvojenog petog mjesta na Evropskom prvenstvo.
27.06.2021. u 14:22
get url
text

Najboljim rezultatom ikada u tri dosadašnja pojavljivanja na kontinetalnom šampionatu Zmajice su izborile i učešće u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Nažalost zbog problema s povredom naša sjajna Marica Gajić nije bila u mogućnosti da pomogne saigračicama na parketu.

- Hvala na dočeku i na svemu što ste nam priredili, a i mi smo vama, pa smo zaslužili nešto. Uvijek je teško - kazala je Marica u svom obraćanju na press konferenciji koja je upriličena u Vijećnici.

Zagrljaj sestara Gajić: Marica i Dragica

Na pitanje novinara Faktora kako joj je bilo gledati posljednje dvije utakmice u kojima nije mogla igrati, Gajić je kazala da joj nikada nije lako kada ne može igrati. Ni u susretima kvalifikacija za EP protiv Švicarske i Estonije nije mogla pomoći kolegicama.

- U februaru mi je bilo teško da ih gledam kada su igrale protiv Švicarske i Estonije, ovo su lavice, niko nema srce kao mi, kao ove djevojke. Mi imamo taj X-faktor, to je naše zajedništvo, to je ono što nas krasi i što nas razlikuje od drugih reprezentacija. Tako su one mene motivisale nakon obnovljene povrede, ali uz njih sve je lakše - rekla je Gajić za kraj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.