open-navfaktor-logo
search
Košarkaški Zmaj
Amar Alibegović: Nestrpljiv sam, jedva čekam biti na terenu ispred naših navijača
Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) danas je poslala dopis u kojem je obavijestila Košarkaški savez Bosne i Hercegovine kako Amar Alibegović u reprezentaciji naše zemlje više neće imati status naturalizovanog stranca.
07.08.2023. u 16:07
get url
text

To znači da košarkaš turskog Bodruma sada bez ikakvih restrikcija i takozvane "zvjezdice" u rosteru može nastupati za naše Zmajeve.

Povodom toga oglasio se i Alibegović koji je istakao  ponosan zbog takve odluke, te dodao da jedva čeka da zaigra na parketu ispred naših vatrenih navijača.

 - Ponosan sam što mogu reći da ću konačno zaigrati u dresu Bosne i Hercegovine, bez statusa naturalizovanog igrača. Borili smo se za ovo dugi niz godina i tek sada smo uspjeli. Želio bih da se zahvalim svima koji su učestvovali i koji su mi pomogli na ovom dugom i teškom putu, napisao je Alibegović na Instagramu i dodao:

- Sada sam nestrpljiv da predstavljam svoju domovina zajedno sa svojim saigračima, a posebno sa rođakom Lukom. Uistinu, ovo je ostvarenje sna. Više sam nego uzbuđen zbog svega što nam budućnost nosi i jedva čekam biti na terenu ispred naših navijača - poručio je Zmaj.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.