open-navfaktor-logo
search
Pohvale za Engleza
Zvijezda Barcelone otvoreno: Bellingham me iznenadio, iz svakog udarca zabije gol
Barcelonin veznjak Pedri pohvalio je zvijezdu Real Madrida Judea Bellinghama za njegov učinak otkako je ljetos stigao na Santiago Bernabeu.
03.01.2024. u 22:13
get url
text

Bellinghama (20) mnogi smatraju jednim od najboljih fudbalera današnjice. Podigao je svoju rastuću reputaciju i pedigre spektakularnim početkom u Real Madridu.

Otkako je stigao u 103 miliona eura vrijednom transferom iz Borussije Dortmund, Englez naprosto briljira, pogotovo u smislu efikasnosti.

U samo 21 utakmici u dresu Kraljeva engleski reprezentativac postigao je impresivnih 17 golova i upisao pet asistencija. To uključuje 13 ligaških golova i dvije asistencije u 16 utakmica. Kraljevski klub na vrhu je tabeke La Lige nakon 18 utakmica, ima sedam bodova više od Pedrijeve četvrtoplasirane Barce.

Bellingham je postigao i dva pogotka u najvećem španjolskom derbiju, Realovoj pobjedi nad Barcelonom. Veznjak Katalaonaca Pedri je kratko  progovorio o zlatnom dodiru engleskog fudbalera.

- Bellingham me veoma iznenadio. Nalazi se u trenutku u kojem svaki njegov udarac završava golom - priznaje Barcin ofanzivac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.