open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Zvijezda 09 senzacionalno pobijedila Zrinjski, Borac jesenji prvak
Drugu i najveću ovosezonsku pobjedu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostvarili su fudbaleri Zvijezde 09.
04.12.2023. u 14:54
get url
text

Zvijezda 09 je u Ugljeviku priredila senzaciju u sklopu 16. kola bh. elite i nadigrala mostarski Zrinjski rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je bez izglednijih šansi, izuzev pokušaja Ćužea iz 19. minute, ali odbranio je Damjanović.

U petoj minuti nastavka Zvijezda 09 je povela. Ćorluka je pogriješio, "proigrao" je Vukoju, a ovaj trese gornji desni ugao Marićeve mreže.

Na izjednačenje se nije dugo čekalo. Zrinjski je izjednačio golom Bilbije iz penala u 56. minuti. Prethodno je Hrvanović probio po lijevoj strani i centrirao, Malekinušić je pao u šesnaestercu poslije duela s jednim igračem domaćih, a sudija Ljajić opravdano pokazao na bijelu tačku.

U 67. minuti Zvijezda 09 došla je u novo vodstvo. Ponovo su pogriješili fudbaleri Zrinjskog, na centru je olako loptu izgubio Zlomislić, potom je uslijedio pas u prostor prema brzonogom Salimanu koji izlazi sam pred Marića i rutinski trese mrežu.

Zrinjski je dobru šansu za poravnanje imao u 82. minuti kada je Batarelo poslije ubačaja Ivančića iz slobodnjaka glavom pogodio stativu.

Zvijezda je prekinula seriju od 12. mečeva bez pobjede. Prvi ovosezonski trijumf tim iz Etnosela Stanišić slavio je u četvrtom kolu protiv Zvijezde 09 (19. august).

Zahvaljujući pobjedi Zvijezde 09, odnosno porazu Zrinjskog, dva kola prije odlaska na odmor titulu jesenjg prvaka potvrdio je banjalučki Borac.

Borac ima 39 bodova, Zrinjski je ostao na 32, trećeplasirano Sarajevo ima 30, a Velež 29 bodova.

Tablice omogućuje Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.