open-navfaktor-logo
search
Prometno u Stanišićima
Zvijezda 09 ovog ljeta dovela čak 25 igrača, hoće li biti dovoljno za opstanak u PLBiH?
Zvijezda 09 ovog ljeta se nakon tri godine vratila u Premijer ligu Bosne i Hercegovine u fudbalu. 
14.09.2023. u 21:46
get url
text

Ekipa Krupe na Vrbasu na terenu je kroz takmičenje u Prvoj ligi RS-a izborila plasman u Premijer ligu, međutim ovaj tim nije dobio licencu za nastup u bh. fudbalskoj eliti.

Tim sa Vrbasa se žalio Drugostepenoj komisiji za licenciranje FSBiH, ali njihova žalba nije uvažena, tako da je Zvijezda 09 koja je sezonu završila na drugoj poziciji izborila promociju u elitni rang.

Povratniku u Premijer ligu za sada ne ide bajno u prvenstvu. Tim iz Stanišića se poslije šest odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa svega tri boda (pobjeda i pet poraza), te gol-razlikom 9:20.

Iz kluba su poslije svakog poraza reagovali i doveli po nekoliko igrača, kako bi se povećala konkurencija u timu, već sada se može reći u borbi za opstanak.

Tako je ovog ljeta za sada (14. septembra 2023. godine) Zvijezda 09 dovela čak 25 novih igrača.

U Stanišiće su stigli: Zoran Danoski (Radnik), Krsta Đorđević (Radnički Srem), Milan Savić (Mladost), Marko Jevremović (EN Paralimniou), Filip Račić (Borac, posudba), Petar Karaklajić (Panachaiki), Predrag Ristanović (Krupa), Saša Tomanović (Železničar Pančevo), Novica Maksimović (Mladost), Sedad Subašić (Tuzla City), Luka Damjanović (Krupa), Milan Jelovac (OFK Petrovac), Dajan Ponjević (Radnički), Kayode Saliman (Zlatibor), Stefan Veličković (Zlatibor), Nebojša Gavrić (Tuzla City), Seedorf Agyemang (Assyriska IK), Bože Vukoja (slobodan igrač), Bubacarr Sanneh (slobodan igrač), Miloš Ostojić (Spartak), Mladen Jutrić (slobodan igrač), Andrija Janjić (Radnik), Josip Ivančić (slobodan igrač), Luka Radović (Sutjeska) i Mouhamed Ndiaye (Oslo).

Samo šest igrača iz prošle sezone "preživjelo" je u Zvijezdi 09. U pitanju su: Mladen Dujković, Aleksa Paić, Luka Janković, Emanullah Blažević, Godswill Vadze i Kojo Matić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.