open-navfaktor-logo
search
Buruk u Bašakšehiru
Zvanično: Višća dobio novog trenera, Bajić napušta Istanbul
Predsjednik kluba Gumusdag kazao je da trenutno ne namjerava zadržavati Riada Bajića, kojem je istekao ugovor
11.06.2019. u 13:04
get url
text

Turski fudbalski stručnjak Okan Buruk (45) i zvanično je postao novi šef stručnog štaba istanbulskog kluba Bašakšehira, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik turskog viceprvaka Goksel Gumusdag danas je potpisao dvogodišnji ugovor s Burukom.

Buruk je kao novi trener predstavljen na Bašakšehirovom stadionu Fatih Terim.

Novi trener Bašakšehira, u kojem nastupaju i bosanskohercegovački reprezentativci Edin Višća i Riad Bajić, je mladi stručnjak koji je igračku karijeru i okončao 2010. godine upravo u tom klubu.

Temperamentni Buruk je u igračkoj karijeri nastupao u ekipama Galatasarayja, Intera i Bešiktaša. U šestogodišnjoj trenerskoj karijeri s klupe je vodio šest turskih timova, a Bašakšehir će mu biti najveći izazov do sada. Trenerski debi imao je u Elazigsporu u kojem je tada nastupao bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ.

Predsjednik kluba Gumusdag kazao je kako vjeruje novom treneru Buruku koji mu je dugogodišnji bliski prijatelj.

- Uvjeren sam da će biti uspješan i da će ovoj porodici donijeti titulu koju čekamo pet godina - kazao je Gumusdag.

Komentirajući medijske natpise o mogućim transferima na ljeto, Gumusdag je kazao da 90 posto tih spekulacija nisu tačne te je dodao da ih ne želi komentirati.

- Naš prvi cilj će biti plasman u grupnu fazu Lige prvaka, a potom je cilj osvajanje titule u Super ligi. Trenutno nemamo namjeru zadržati fudbalere Adebayora, Bajića i Serdara Tascija kojima su istekli ugovori - kazao je Gumusdag.

Novi trener Bašakšehira Buruk je kazao kako klub ima velike ciljeve i kako je sretan i zahvalan što je njemu data prilika da ih pokuša i ostvariti.

- Sačuvat ćemo tim koji trenutno imamo i uz nova pojačanja ćemo pokušati doći do cilja. Imamo dobar tim - kazao je Buruk, naglasivši da klub nema namjeru posustajati u borbi za titule, niti bilo kakve redukcije kapaciteta:

- Imamo ciljeve koje smo imali i prethodnih sezona, a to su Liga prvaka i titula u prvenstvu Turske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.