open-navfaktor-logo
search
Šestomjesečna posudba
Zvanično: Sead Kolašinac se vratio u Schalke, u prvoj izjavi "kupio" navijače
Sead Kolašinac, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, novi je igrač Schalkea.
31.12.2020. u 17:01
get url
text

Zmaj će u timu iz Gelsenkirchena provesti na šestomjesečnoj posudbi iz Arsenala. Ovu vijest zvanično je potvrdio londonski, ali i klub i Gelsenkirchena.

Bh. reprezentativac se tako vratio u svoj matični klub, čiju je omladinsku školu prošao i dres prvog tima nosio do juna 2017. godine, kada je stigao u Arsenal.

Njemački klub će imati opciju da otkupi njegov ugovor, a naš fudbaler je navodno pristao na znatno smanjenje plate, jer se njegov novi klub ne nalazi u baš dobroj finansijskoj situaciji.

- Sretna sam i ponosna što ponovno nosim dres Schalkea. Klub je trenutno u teškoj situaciji. Tokom narednih sedmica i mjeseci želim odraditi svoj dio posla kako bi pomogao da sakupimo što više bodova. Uspjet ćemo ostati zajedno, uvjeren sam u to 100 posto - kazao je Kolašinac za zvaničnu stranicu Schalkea, dodavši:

- Također sam vrlo sretan što sam se ponovno okupio s nekoliko poznatih lica, kako u timu, tako i u osoblju oko prvog tima. Nikad nisam izgubio kontakt sa Schalke 04. Povratak u Gelsenkirchen bio je nešto što sam stvarno želio učiniti.

Iz Arsenala su izdvojili nekoliko najboljih poteza Kolašinca u dresu Topnika, koje možete pogledati OVDJE, a navedeno je i kako je Kolašinac dao veliki doprinos 2019. godine u pohodu na finale Evropske lige, kada je Zmaj izabran i u tim sezone.

Kolašinac neće imati pravo nastupa za vikend (2. januara), protiv Herthe, a ugovor na šestomjesečnu pozajmicu na snazi će biti od ponedjeljka, 4. januara.

U novom-starom klubu Kolašinac će nositi dres s brojem 20.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.