open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Zrinjski u lovu na novo čudo
Jedno čudo su priredili protiv AZ Alkmaara, kada su nakon 0:3 poslije prvih 45 minuta, na stadionu Pod Bijelim brijegom slavili sa 4:3. Večeras kreću u lov na drugo.
30.11.2023. u 08:34
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog večeras od 18.45 sati u 5. kola Konferencijske lige gostuju u Nizozemskoj, gdje će odmjeriti snage sa Alkmaarom. Za Mostarce je matematika jasna.

Ako žele prolaz dalje u grupi E, moraju slaviti u obje utakmice do kraja (posljednje kolo dočekuju Aston Villu), s tim da Engleze moraju dobiti dva razlike zbog boljeg međusobnog skora (u prvom meču izgubili 0:1). Uz sve to, Aston Villa večeras mora izgubiti kući od Legije.

- Svi znamo šta se desilo u prvoj utakmici, kada smo ušli bojažljivo. AZ je opasan, rastrčan, igra u dubinu, imaju opasnog špica, Grka koji zabija iz svih situacija. Ako ih pustimo da rade šta hoće, imat ćemo velikih problema. Ali smo u drugom poluvremenu prve utakmice ušli goropadno, pokazali smo da i mi znamo igrati s više želje, volje, htijenja... Ali najviše vjere u sebe da mi možemo nešto napraviti.

Onda ste vidjeli da se i kod njih uvukla panika. Zabiješ jednoj takvoj ekipi četiri gola i to nakon što gubiš 0:3 u prvom poluvremenu. To nam treba biti putokaz za ovu utakmicu. Jednostavno da vjerujemo u sebe, da izađemo i odigramo maksimalno 90 minuta, pa šta nam to donese - kazao je Mario Ivanković, koji će sa klupe i večeras voditi Plemiće.

I Nizozemci imaju svoju matematiku, ali je i njima u startu potrebna pobjeda protiv prvaka BiH. Uz sve to, tražit će i priliku za osvetu zbog teškog poraza u prvom meču.

- Imali smo neke promjene, bilo je nekih turbulencija, ali je u posljednje vrijeme ekipa pokazala da ide u boljem smjeru. Želimo igrati najbolje moguće i predstaviti se dobrom partijom - rekao je Filip Bradarić, veznjak Zrinjskog.

Meč u Nizozemskoj igra se od 18.45 sati, uz direktan TV prijenos na Arena Sport TV.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.