open-navfaktor-logo
search
Traži se karta više
Zrinjski protiv LASK-a juri zaostatak: Mostarci vjeruju u prolaz
Fudbaleri Zrinjskog večeras od 21 sat igraju revanš-utakmicu play-offa Evropske lige protiv austrijskog LASK-a.
31.08.2023. u 08:08
get url
text

Prvu utakmicu Zrinjski je izgubio rezultatom 2:1, poslije lošeg ulaska u duel. Austrijanci su dva pogotka postigli preko Žulja u prvih 12 minuta, a Zrinjski je smanjio zaostatak golom Bilbije.

Mostarci i u večerašnjem dvoboju ulogu favorita prepuštaju gostima, ali s porukom da se sa svakim može igrati.

- Krenuli smo iz zaostatka i u Linzu i u Bratislavi, ali smo pokazali da možemo igrati i da ne odustajemo. Mislim da je to jako dobra stvar. Meni je drago što smo protiv Linza, koji je bolji od Slovana, pružili dobar otpor i da smo u nekim stvarima tijekom utakmice bili bolji. Sa svakim se može igrati, pitanje je samo mogu li se te šanse iskoristiti. Mi smo u Linzu, osim prvih 15 minuta, bili dosta dobri, jednu šansu smo iskoristili preko Bilbije, imali smo šansu i preko Ćuže, možda smo mogli zabiti još jedan gol i vratiti se s boljim rezultatom, ali dobro. Vjerujem da možemo odigrati još bolje nego prvu utakmicu i vjerujemo u prolaz - poručio je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Kada je u pitanju početni sastav, Rendulić je kazao kako ima još nekih dilema:

- Sigurno da će Hrvoje Barišić uzeti svoje mjesto na poziciji stopera, imamo još dvojbi oko jedne ili dvije pozicije, ali ćemo to riješiti tokom dana. Zvonimir Kožulj je van stroja, Magdić je duže vrijeme odsutan, Slobodan Jakovljević ide na bolje, ali nismo ga prijavili za utakmicu radi povrede lista, ali vjerujemo da će konkurirati za sljedećeg protivnika u Evropi.

Bolji iz ovog duela plasirat će se u grupu Evropske lige, a poraženi tim nastupit će u grupnoj fazi Konferencijske lige. Žrijeb za oba takmičenja je sutra.

Karte za utakmicu u Mostaru su rasprodane. Meč Pod Bijelim brijegom vodit će portugalski sudija Tiago Martins.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.