open-navfaktor-logo
search
Poraz u Linzu
Zrinjski loše krenuo, ali ostvario aktivan rezultat pred revanš protiv LASK-a
Fudbaleri Zrinjskog poraženi su u Linzu od LASK-a rezultatom 2:1 u prvoj utakmici play-offa Evropske lige, što je aktivan rezultat pred revanš Pod Bijelim brijegom u Mostaru.
24.08.2023. u 22:53
get url
text

Užasno su Mostarci počeli meč. Već u četvrtoj minuti Robert Žulj kažnjava jednu neopreznost u odbrani Zrinjskog. Poslije pogrešnog dodavanja Irfana Ramića, lopta se nekoliko puta odbijala, na kraju se odbila na nogu Žulja koji matira Marića s vrha šesnaesterca.

Osam minuta poslije Žulj postiže drugi pogodak na meču. Ovoga puta s veće udaljenosti, hirurški precizno, tik uz stativu. Marić je bio nemoćan, a mnogi su se pribojavali katastrofe bh. prvaka.

Ipak, kako je meč odmicao Zrinjski je polako hvatao konce i pokazao da se može nositi s Austrijancima koji na startu sezone ne briljiraju ni u domaćem prvenstvu.

U 38. minuti Zrinjski je imao najbolju šansu na meču. Ćuže je izašao sam pred gol LASK-a, u trku šutirao sa sedam-osam metara, ali njegov udarac zaustavila je stativa.

Drugo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Sve do 71. minute, a onda je mostarski tim stigao do pogotka.

Rezervista Tomislav Kiš je izveo prekid, lukavo je gurnuo loptu prema Nemanji Bilbiji, kapiten Zrinjskog dobio je idealan pas na lijevu nogu i iz prve pogodio mrežu LASK-a za 2:1.

LASK je u drugoj minuti nadoknade imao priliku preko Žulja, ali je Marić ovoga puta izašao kao pobjednik pa se rezultat na semaforu nije mijenjao.

Revanš se igra narednog četvrtka u Mostaru. Pobjednik dvomeča će igrati u grupnoj fazi Evropske lige, a poraženi tim nastupit će u grupi Konferencijske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.