open-navfaktor-logo
search
Talentovani napadač
Zmajić iz Dinama: BiH ili Hrvatska? Ako budem birao odvagat ću sve "za" i "protiv"
Drljo ima 11 nastupa za kadetsku reprezentaciju BiH, a igrao je po dvije utakmice i za U-18 i U-19 tim naše zemlje
08.06.2019. u 13:18
get url
text

Zagrebački Dinamo u januaru ove godine predstavio je jedno itekako zanimljivo pojačanje za budućnost.

U klub je iz Širokog Brijega stigao Andrija Drljo, a 16-godišnji napadač kojem predviđaju sjajnu budućnost potpisao je na tri godine, piše 100posto.hr.

Drljo slovi za jednog od najvećih talenata u BiH, a igra na poziciji krilnog napadača, a po potrebi može uskočiti i u vezni red. U Dinamu je već pokazao što zna i - oduševio.

U Dinamu je već nekoliko igrača iz BiH, ali Drljo kaže kako mu nisu posebno značili za prilagodbu, već ga je prihvatila cijela ekipa.

- Ima nas stvarno dosta iz BiH, ali ne bih nikoga htio izdvajati. Iskreno, u početku sam se malo bojao i nisam znao kako će teći prilagodba na novu sredinu, ali vrlo brzo sam se opustio. Komuniciram s cijelom ekipom od početka i na kraju sam se potpuno uklopio. Ako smijem iskoristiti priliku, želio bih se zahvaliti svima u klubu što su mi pomogli da se snađem - kaže mladi napadač.

Drljo ima 11 nastupa za kadetsku reprezentaciju BiH, a igrao je po dvije utakmice i za U-18 i U-19 tim naše zemlje. Ipak, tu je i hrvatsko državljanstvo pa možda zaigra i za Vatrene...

- Vrijeme će pokazati. Ne bih htio ništa unaprijed planirati. Imam svoj put koji slijedim, a ako dođem u situaciju da biram između Hrvatske i BiH, onda ću odvagati sve "za" i "protiv" i donijeti odluku. Nema smisla sada misliti o tome. Moram raditi na sebi da uopće dođem do tog izbora - rekao je Drljo za 100posto.hr.

Fudbalski uzor mu je Cristiano Ronaldo, a Drljo je i u ovom slučaju pokazao zrelost u razmišljanju.

- Uzor mi je Cristiano Ronaldo. Njegov odnos prema fudbalu i uspjesi koje je postigao me silno motiviraju na rad i trening. Smatram da me sport čini boljim čovjekom u životu - rekao je mladi napadač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.