open-navfaktor-logo
search
Novo pojačanje
Ziljkić nakon predstavljanja uputio izvinjenje navijačima FK Sarajevo
Almedin Ziljkić sinoć je predstavljen kao treće pojačanje Fudbalskog kluba Sarajevo u zimskom prijelaznom roku, nakon čega je dao intervju za YouTube kanal Bordo tima.
14.01.2023. u 10:04
get url
text

Iskoristio je priliku da se zahvali osobama koje su ključne za njegov dolazak na Koševo.

- Želio bih da pozdravim sve navijače FK Sarajevo. Zahvalio bih se Ismiru Mirviću koji mi je ukazao priliku i ostvario transfer u Sarajevo, direktorici Ajli Alimanović i prije svega, treneru Mirzi Varešanoviću. On je insistirao na mom dolasku i ostvario mi je želju - kazao je Ziljkić pa nastavio:

- Iz Sarajeva me prije niko nikada nije zvao i, eto, sada sam, nakon prvog poziva pridružio sam se bordo-bijeloj porodici. Sada sam najsretniji na svijetu - rekao je Ziljkić.

Posljednjih dana društvenim mrežama kružila je fotografija Ziljkića iz vremena kada je nosio dres Borca. Na njoj se nalazio u zagrljaju sa jednim od navijača banjalučkog kluba, koji drži zapaljen šal Sarajeva.

VEZANI TEKST - Almedin Ziljkić novo pojačanje FK Sarajevo

- Ovih dana kruži ta sporna fotografija, koja je pokušala da stopira moj transfer u Sarajevo. Ja ne mogu da utječem na okolnosti van terena i ko će se i na koji način slikati sa mnom. Neko je mogao da se uslika sa majicom, nekim šalom mog grada i da provocira, tako da ja nisam mogao na to da utječem.

Ako se neki navijač osjetio uvrijeđenim, ovom prilikom bih htio da se javno izvinim i da poželim sreću u nastavku sezone - zaključio je Ziljkić.

Rođen 25. februara 1996. godine u Novom Pazaru ali posjeduje i bosanskorecegovački pasoš. U Sarajevo dolazi iz ljubljanske Olimpije za koju je u proteklih godinu i po ukupno odigrao 51 utakmicu postigavši osam golova uz šest asistencija.

Ranije je u Premijer ligi BiH nastupao za Slobodu, Tuzla City i Borac. U sezoni 20./21. koju je igrao u dresu Borca bio je jedan od najboljih fudbalera u Premijer ligi, a sezonu je završio sa učinkom od devet golova i 11 asistencija.

Dobre igre u Borcu i Olimpiji donijele su mu i poziv u A reprezentaciju BiH za koju je upisao dva nastupa, u Ligi nacija protiv Nizozemske i u prijateljskom meču protiv Danske.

FK Sarajevo i Almedin Ziljkić potpisali su ugovor do ljeta 2025. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.