open-navfaktor-logo
search
Raste optimizam
U Zenicu stižu navijači iz cijele BiH, karte se prodaju na ulici, evo koliko koštaju
Navijači će bez sumnje dlanovima i grlima dati poseban vjetar u leđa izabranicima Save Miloševića. Ostalo je do fudbalera. Da na terenu pokažu kako zaslužuju da se na ljeto u Njemačkoj bore protiv najboljih reprezentacija Evrope.
Autor: S. Selimović
21.03.2024. u 17:11
get url
text
Teško se sjetiti da su navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine utakmicu baraža dočekali s manje euforije. A ovo je Zmajevima peti put u historiji da sudjeluju na "popravnom ispitu" za odlazak na velika takmičenja.
Prethodna četiri play-offa bila su neuspješna, dva puta su nas zaustavili Portugalci, jednom Irska, a jednom Sjeverna Irska.
Raste optimizam
Večeras je na zeničkom Bilinom polju, nekad neosvojivoj tvrđavi, na "meniju" Ukrajina (20.45 sati). No, kako se u posljednje vrijeme u Zenici gubilo od nižerazrednih reprezentacija i taj kult polako je slabio. U taboru Zmajeva, ali i navijačkom puku s mnogo respekta se govori o Ukrajincima. Reći ćemo da su gosti možda i precijenjeni, uz dužno poštovanje njihovim rezultatima i fudbalerima koji igraju u velikim evropskim klubovima.
Kako se bliži početak meča i optimizam polako raste. Podiže se "radna temperatura". Uvjereni smo da niko od 12-13.000 navijača ne bi ni pomišljao o dolasku na stadion da nije uvjeren u pobjedu. Sportski se nadati.
- Pobijedit ćemo 1:0, stidljivo se čuju prognoze na zeničkim ulicama.
Navijači su u "grad čelika" stigli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, ali i inostranstva. Oni će bez sumnje dlanovima i grlima dati poseban vjetar u leđa izabranicima Save Miloševića. Ostalo je do fudbalera. Da na terenu pokažu kako zaslužuju da se na ljeto u Njemačkoj bore protiv najboljih reprezentacija Evrope.
Ulaznice rasprodate
Karte za duel Bosna i Hercegovina - Ukrajina prodavale su se po cijenama 40 KM (tribina zapad), 30 KM (tribina istok), 20 KM (južna i sjeverna tribina).
Ulaznice za utakmicu prodavale su se online i brzo su "planule". Sada se mogu naći kod tapkaraša, a ako želite kupiti kartu za zapadnu tribinu potrebno je da izdvojite skoro duplo u odnosu na cijenu u redovnoj prodaji (oko 70 KM).
Prvo poluvrijeme
Utakmica s Ukrajinom tek je prvo poluvrijeme baraža za EURO. Vrijedi istaknuti da se u polufinalu igra jedna utakmica. U slučaju neriješenog rezultata poslije 90 minuta borbe, igrat će se produžeci, a ako i tada ne bude poznat pobjednik, putnika u finale odlučit će penali.
Bolji iz duela BiH - Ukrajina će 26. marta biti domaćin finala boljem iz okršaja Izrael-Island. U slučaju da Zmajevi budu finalisti, utakmica će se igrati na stadionu Grbavica u Sarajevu.
Trojica na tribinama
Tehničkom odlukom Save Miloševića van konkurencije za Ukrajince su Benjamin Tahirović, Nemanja Bilbija i Said Hamulić, koji će meč pratiti sa tribina.
IMG_20240321_171229
1 od 10
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.