open-navfaktor-logo
search
Nekada bio miljenik
Zaniolo na udaru navijača: Ganjali ga po Rimu, priredili sačekušu ispred kuće, reagovala policija
Nekada je bio miljenik navijača, a sada ga fanovi proganjaju.
30.01.2023. u 15:40
get url
text

Nicolo Zaniolo (23) je trebao biti nasljednik Francesca Tottija, ali je ove zime odlučio napustiti Rim i preseliti u redove velikog rivala Milana. 

Kada je prije sedam odbio igrati protiv Spezije, izazvao je revolt kod navijača. U njegovu zaštitu stao je Jose Mourinho, ali sada mu ne pomaže ni Portugalac, pa je morao zatražiti pomoć policije!

Zaniolo nije igrao ni sinoć protiv Napolija, a Vučica je izgubila derbi sa 1:2. Ultrasi Rome prepoznali su ga dok se vozio automobilom, te su ga "zaganjali" na ulicama Rima i pri tome su ga vrijeđali.

Na prvu im je uspio pobjeći, ali je uslijedio novi šok. Navijači su ga sačekali ispred kuće i počeli mu prijetiti i vikati "izgubili smo zbog tebe, gubi se iz našeg kluba".

Fudbaler je pozvao policiju, a tifozi su pobjegli od njegove kuće. No, tu nije kraj "rata", jer mu transparente kače po rimskim nadvožnjacima i nazivaju ga "izdajnikom, kukavicom, profiterom...".

Prigovaraju mu i za zahtjev od pet miliona eura godišnje plaće za potpis novog ugovora s Romom.

Podsjetimo, za Italijana je zainteresovan Bournemouth, koji je ponudio 35 miliona eura, ali igrač ne želi u taj klub, nego u Milan.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nicolò Zaniolo (@nicolozaniolo)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.