open-navfaktor-logo
search
Finale prije finala
Real izbacio prvaka Evrope i zakazao polufinale sa Bayernom
AUTOR: Autor: Faktor
17.04.2024. u 23:47
get url
text
Fudbaleri Manchester Cityja i Real Madrida odigrali su još jednu sjajnu utakmicu, a u "finalu prije finala", kako su mnogi okarakterisali njihov duel u četrvtfinalu, bili su uspješniji Kraljevi.
Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 1:1, mreže su mirovale nakon dodatnih pola sata, a u penal-lutriji uspješniji je bio tim iz Madrida - 4:3, koji je tako iz elitnog takmičenja izbacio aktuelnog prvaka Evrope. 
U prvom meču bilo je 3:3, a sjajno je počelo i večeras. Poslije 12 minuta igre, Kraljevi su došli do vodstva, a strijelac je bio Rodrygo.
Vinicius je prošao po desnoj strani, ubacio je za Rodryga. Brazilac je šutirao, Ederson mu je odbranio prvi šut, ali ne i drugi koji je završio u mreži Građana.
Tim Guardiole dolazi do izjednačenja i produžetaka u 76. minuti.
 De Bruyne je pogodio nakon gužve i loše reakcije Rudigera. 
U dodatnih 30 minuta posjed lopte je držao City, ali su Kraljevi imali najbolju priliku preko Rudigera, koji je u 105. minuti zapucao stopostotnu priliku. 
Za City su sa bijele tačke pogodili Alvarez, Foden i Ederson, dok su nepecizni bili Bernardo Silva i Mateo Kovačić, čije udarce je odbranio Lunin.
Kod Reala su pogađali Bellingham, Lucas Vazquez, Nacho i Rudiger. Modrićev udarac iz prve serije zaustavio je golman Građana, ali je kapitena Hrvatske spasio ukrajinski golman kojeg smo nedavno gledali u Zenici na meču polufinala baraža za EURO 2024 protiv Zmajeva.
Pobjednik ovog duela u polufinalu će igrati protiv Bayerna koji je sa ukupnih 3:2 bio bolji od Arsenala.
U drugom polufinalu sastaju se Borussia Dortmund i PSG.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.