open-navfaktor-logo
search
PLBIH, 12. kolo
Velež razočarao u Ugljeviku, Zvijezda nije imala sreće
Fudbaleri Zvijezde 09 i Veleža podijelili su bodove u Ugljeviku u prvom nedjeljnom meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
29.10.2023. u 15:51
get url
text

Meč je završen bez golova - 0:0. 

Domaći su imali više od igre, stvarali su prilike, ali nisu uspjeli postići gol kojim bi ostvarili drugu ovosezonsku pobjedu. S druge strane Velež je razočarao, jer se očekivalo više od ekipe koja se bori za vrh tabele i plasman u Evropu. Na kraju su Rođeni ostali bez udarca u okvir gola!

Prvu veliku priliku bilježimo pred golom Veleža. Šutirao je Blažević, matirao Hadžikića, ali Oreč sa gol-linije loptu izbija u polje. 

Devet minuta kasnije Vadze pogađa vanjski dio mreže. Velež je jedinu ozbiljniju priliku u prvom dijelu imao u 25. minuti. Suljić je odigrao za Guliashvilija, ali Gruzijac iz dobre pozicije šutira pored gola. 

U nastavku meča domaći su krenuli po pobjedu. Blažević je pokušao lobovati Hadžikića, ali je pogodio gornji dio mreže. Potom je na scenu stupio Hadžikić. U 66. minuti čudesnom intervencijom spasio je svoj gol. Maksimović je neometan šutirao sa 11 metara, ali golman Veleža rukom zaustavlja loptu.

Na drugoj strani Suljić nije bio precizan, a onda još jedna velika prilika za domaće. Šutirao je Đorđević, a Hrkać sa gol-linije loptu izbija u polje.  

Do kraja su domaći pokušavali stići do gola, ali u pojedinim situacijama nisu imali ni sreće, pa je meč završio bez golova.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.