open-navfaktor-logo
search
Ne trpi nepravdu
Vaha Halilhodžić napušta Nantes, Francuzi tvrde da već ima novi posao
Imao je zamjerki što čelnici kluba donose odluke iza njegovih leđa, kupuju i prodaju igrače bez savjetovanja s njim
31.07.2019. u 11:00
get url
text

Vahid Halilhodžić, proslavljeni bh. trener, neće voditi Nantes u narednoj sezoni, a francuski mediji tvrde da Vaha već ima novi posao.

Naš trener podnijet će ostavku na mjesto trenera Kanarinaca već krajem sedmice, a posljednji put ekipu će voditi u petak u prijateljskoj utakmici protiv Genove.

Bez obzira na to što ima ugovor do juna 2020. godine i što je prošle sezone uspio spasiti klub od ispadanja iz Ligue 1, odlučio se za odlazak zbog neslaganja sa čelnicima Nantesa.

- Halilhodžić je imao zamjerki što čelnici kluba donose odluke iza njegovih leđa, kupuju i prodaju igrače bez savjetovanja s njim. Ova pitanja očito su došla do svog vrhunca, tako da se službena potvrda prekida saradnje očekuje u petak - pišu francuski mediji.

No, Vaha ne bi trebao biti dugo bez posla, jer je glavni kandidat za preuzimanje nacionalnog tima Maroka. U dosadašnjoj karijeri naš trener vodio je reprezentacije Japana, Alžira i Obale Slonovače.

Vaha ne trpi nepravdu, a zbog sličnih stvari napustio je i klupu zagrebačkog Dinama jer mu se u posao miješao Zdravko Mamić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.