open-navfaktor-logo
search
Talenat mjeseca
Utišao kritičare: Benjamin Tahirović dobio nagradu u Nizozemskoj
Otkako je došao u Ajax, reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović bio je izložen brojnim kritikama, ali zbog dobrih igara u decembru ESPN mu je uručio nagradu "talenat mjeseca".
28.12.2023. u 13:14
get url
text

- Očito nešto radim kako treba. Nagrada je lijepa za osvojiti. Sretan sam - rekao je Tahirović.

Igračem mjeseca u elitnom rangu nizozemskog fudbala proglašen je Tahirovićev saigrač Brian Brobbey.

Tahirović i Brobbey uvršeteni su i u tim mjeseca Eredivisie.

Dvadesetogodišnji bh. veznjak u Ajax je stigao tokom ljetnog prijelaznog toka iz Rome u transferu vrijednom 7,5 miliona eura. Od dolaska u Amasterdam odigrao je ukupno 20 mečeva za Ajax. Postigao je jedan gol i tri puta asistirao.

Njegov bivši srateg Jose Mourinho kazao je da je Ajax kupio vrhunskog talenta. Možda je i to razlog zašto su očekivanja od Tahirovića velika.

- Italijanski fudbal se razlikuje od nizozemskog. Roma i Ajax su različiti. Prvi mjeseci za mene su bili razdoblje prilagodbe. Na kulturu, vrijeme, fudbal, Ajax. U Rimu je bilo drugačije. Mourinho dosta radi na taktici. Voli odbrambeni fudbal. Zato osvaja toliko trofeja - ispričao je Tahirović za ESPN, uz opasku da je Ajax iz mjeseca u mjesec biti sve bolji.

O kritikama s kojima se sučio kaže ne razmišlja puno.

- Pokušava to ne slušati jer se moramo fokusirati na teren. Ako brinemo o društvenim mrežama to utječe na našu igru. Ne želim to - rekao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.