open-navfaktor-logo
search
Progovorio Zhegrova
Utakmica s Izraelom napravila mu problem: Ako ne dođeš sad, više nam ne trebaš
Nedjeljna utakmica kvalifikacija za EURO protiv Izraela u Prištini stvorila je problem reprezentativcu Kosova i prvotimcu francuskog Lillea Edonu Zhegrovi.
16.11.2023. u 13:21
get url
text

Zaostali duel u grupi I igrao se van FIFA i UEFA termina pa klubovi nisu bili dužni puštati igrače na reprezentativno okupljanje. Istog dana kada se igrala ta utakmica krilni napadač Kosova Edon Zhegrova imao je meč sa svojim klubom u francuskom prvenstvu pa se nije mogao odazvati pozivu.

Zhegrova nije mogao pomoći svojim saigračima u nacionalnom timu, a kako kaže, zbog toga je prekrižen i za dvije preostale utakmice koje Kosovo igra u kvalifikacijama protiv Švicarske i Bjelorusije.

- U posljednjoj utakmici nisam mogao biti dio reprezentacije iz već poznatih razloga, unatoč ogromnoj želji. Dao sam im do znanja da za preostale mečeve želim biti tu s maksimalnom voljom da pomognem, ali njihov odgovor je bio: "Ako ne dođeš ovu utakmicu, zaboravi na ostale, ne trebaš nam - poručio je krilni napadač.

Istakao je da se nalazi u najboljoj formi i da je spreman dati sve od sebe.

- Ljudi u reprezentaciji znaju da sam često igrao povrijeđen i žrtvovao karijeru za dres Kosova. Protiv Rumunije sam došao i igrao "s jednom nogom" i nikad se nisam bunio jer ovo radim za čast države i naroda, a ne za neznalice koje kalkukiraju i ne žele dobro državi - ogorčen je Zhegrova stanjem u reprezentaciji Kosova.

Naglasio je da je i to da su ga mjesecima mamili i drugi svakavim ponudima, a da se za Kosovo odlučio nakon jednominutnog razgovora s pokojnim Fadilom Vokrrijem i da je poslušao svoje srce.

Zhegrova je za Kosovo u 28 utakmica postigao tri pogotka. U Lille je stigao u januaru 2022. iz švicarskog Basela. Tržišna vrijednost mu je osam miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.