open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Uprkos pobjedi Musemić nezadovoljan igrom, Božičić prezadovoljan
Čelik je svoju igru na Koševu bazirao uglavnom na kontra napadima, no nakon isključenja Marka Perišića Sarajevo je uspjelo slomiti otpor gostiju iz Zenice
18.10.2019. u 20:03
get url
text

Fudbaleri Sarajeva upisali su sedmu pobjedu na domaćem terenu u ovoj sezoni iz isto toliko utakmica.

Bordo tim je golovima Amara Rahmanovića i Mersudina Ahmetovića s 2:0 savladao Čelik, no trener aktuelnih prvaka Husref Musemić i nije bio pretjerano zadovoljan.

- Generalno, utakmica je bila dosta istrzana. Na momente je Sarajevo nešto pokušavalo, ali sve je to bilo dosta slabo u prvom poluvremenu, a Čelik je bio opasan iz kontri. U drugom poluvremenu bilo je to nešto bolje, a na kraju smo rutinski priveli meč kraju nakon tog crvenog kartona. Najbitnije je pobijediti, ali generalno nisam zadovoljan igrom - kazao je Husref Musemić.

Čelik je svoju igru na Koševu bazirao uglavnom na kontra napadima, no nakon isključenja Marka Perišića Sarajevo je uspjelo slomiti otpor gostiju iz Zenice.

- Znamo da je Sarajevo najbolja ekipa u ligi, ali mi smo ovdje došli da se nadigravamo. Pokušavali smo i sa igračem manje da se nadigravao, ali malo je falilo za to, primili smo dva gola, prekidi su nas kaznili - rekao je trener Čelika Slaviša Božičić, te dodao:

- Sve u svemu, prezadovoljan sam kako je ekipa izgledala, sada želimo nastaviti da se podižemo u ritmu. Sarajevu čestitamo na pobjedi, a mi se okrećemo narednim utakmicama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.