open-navfaktor-logo
search
Osvojile 5. mjesto
Uprava SFK Libero Goražde zadovoljna plasmanom na polusezoni Premijer lige BiH
Sportski fudbalski klub (SFK) Libero iz Goražda je polusezonu Premijer lige BiH završio na petom mjestu sa 15 osvojenih bodova.
05.12.2023. u 15:19
get url
text

Uprava i igračice kluba zadovoljni su ostvarenim rezultatom, a za nastavak sezone planirana su i provjerena pojačanja koja bi trebala pomoći da se na kraju dođe do što boljeg plasmana.

- Cilj uprave kluba na početku sezone bio je da idemo među četiri prvoplasirane ekipe odnosno da ostvarimo plasman u doigravanje za prvaka. Na kraju prve polusezone zauzeli smo peto mjesto ali se nadamo da ćemo u drugom dijelu sezone uspjeti ostvariti taj cilj koji smo postavili na početku - kazao je predsjednik skupštine SFK Libero Senad Hubjer.

Dodao je da ekipu u drugom krugu očekuju tri utakmice te da je u ovom momentu prepreka u ostvarenju cilja Iskra iz Bugojna ali, napominje, četiri boda nisu nedostižna, tako da se u drugom dijelu sezone očekuje borba do posljednjeg kola.

- Mislim da možemo u ove tri utakmice napraviti planirani rezultat da ostvarimo šest ili sedam bodova, s tim da Iskra iz Bugojna ima dvije veoma teške utakmice u 12. i 13. kolu i nadamo se da ćemo u treći krug, odnosno doigravanje ući sa četvrte pozicije - mišljenja je Hubjer.

S ciljem što boljeg plasmana, uprava kluba je krenula u potragu za igračicama na nekoliko pozicija.

- Moramo dovesti najmanje tri igračice za drugi dio sezone iz razloga što imamo samo jednu golmanicu i sreća je da su je zaobišle povrede jer bi smo bili u veoma teškoj situaciji. Zbog poslova pojedinih igračica, prinuđeni smo da dovedeno jednu igračicu i na sredinu terena i već smo u pregovorima s pojedinim igračicama za poziciju stopera gdje smo vidjeli da tu imamo puno problema u prvom dijelu sezone. Vjerovatno ćemo uspjeti da osiguramo ta pojačanja do kraja prijelaznog roka, negdje do sredine januara - kazao je Hubjer.

Pripreme SFK Libero kreću početkom februara, a nastavak prvenstva Premijer lige BiH za žene planiran je 5. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.