open-navfaktor-logo
search
Baza u Marbelli
Ukrajinci se pripremaju u Španiji, imaju više vremena nego Zmajevi
Autor: Faktor
15.03.2024. u 17:13
get url
text
FOTO: Andrii Yushchak, UAF
Ekspedicija fudbalske reprezentacije Ukrajine stigla je u špansku Marbellu, gdje će se pripremati za utakmicu play-offa za EURO protiv Bosne i Hercegovine koja se igra u četvrtak, 21. marta na stadionu Bilino polje u Zenici.
Ukrajinski selektor na raspolaganju ima igrače iz nacionalnog prvenstva, a od legionara tu je Oleksandr Zinčenko koji ovog vikenda nema obaveze s Arsenalom.
Ostali reprezentativci koji igraju u evropskim ligama pridružit će se nacionalnom timu kada okončaju klupske obaveze.
Pripreme A reprezentacije Bosne i Hercegovine počet će u ponedjeljak, od kada u kalendaru UEFA-e i zvanično kreće "internacionalni termin".
Meč BiH - Ukrajina igra se u četvrtak od 20.45 sati. Pobjednik duela će se za plasman na EURO u Njemačkoj u finalu susreti s Izraelom ili Islandom. BiH ili Ukrajina bit će domaćini finala.
Spisak reprezentacije Ukrajine:
Golmani: Georgiy Bushchan (Dynamo Kijev), Anatoliy Trubin (Benfica, Portugal), Andriy Lunin (Real Madrid, Španija).
Odbrana: Oleksandr Karavaev, Denis Popov, Oleksandr Tymchyk (svi Dynamo Kijev), Mykola Matvienko, Yukhym Konoplia, Valery Bondar (svi Shakhtar Donetsk), Bohdan Mykhailichenko (Polyssia Zhytomyr), Vitaly Mykolenko (Everton , Engleska), Ilya Zabarny (Bournemouth, Engleska), Maxim Taloverov (LASK, Austria).
Vezni red: Oleksandr Zubkov, Georgy Sudakov (Shakhtar Donetsk), Mykola Shaparenko, Volodymyr Brazhko (Dynamo Kijev), Oleksandr Pikhalyonok, Oleksii Hutsulyak (SK Dnipro-1 Dnipro), Oleksandr Zinchenko (Arsenal, Engleska), Viktor Tsygankov (Girona, Španija), Mykhailo Mudryk (Chelsea, Engleska), Serhii Sydorchuk (Westerlo, Belgija), Ruslan Malinovskyi (Genoa, Italija).
Napad: Artem Dovbyk (Girona, Španija), Roman Yaremchuk (Valencia, Španija), Danylo Sikan (Shakhtar Donetsk), Vladyslav Vanat (Dynamo Kijev).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.