open-navfaktor-logo
search
Zanimljiv podatak
U Veležu "trljaju ruke": Kakve rezultate bilježe Rođeni kada im sudi Petrović?
Fudbaleri Željezničara i Veleža sutra od 18.30 sati na Grbavici će odigrati revanš polufinala Kupa Bosne i Herecegovine.
18.04.2023. u 16:10
get url
text

Rođeni su prvi meč odigran prije dvije sedmice u Mostaru riješili u svoju korist sa 1:0, pa je pitanje putnika u finale otvoreno.

Meč na Grbavici sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke. A jedan zanimljiv podatak vezan je za bivšeg FIFA sudiju i Mostarce.

Petrović je ovog proljeća u tri navrata dijelio pravdu Veležu, svaki put na gostovanjima i oni su u sva tri susreta ostvarili pobjede! I to bez primljenog gola.

Na startu drugog dijela sezone (26. februar) vodio je meč Tuzla City - Velež, a Mostarci su slavili sa 1:0.

Dvije sedmice kasnije, 12. marta, sudio je derbi Bosne i Hercegovive protiv Sarajeva, a Rođenik su slavili također sa 1:0.

Petrović je dijelio pravdu i nedavno u Doboju (2. april), gdje je Velež savladao Slogu sa 2:0.

Treba naglasiti kako je Petrović u Premijer ligi BiH sudio jedan međusobni meč ova dva tima (25. februar 2022) kada je Velež sa 2:0 savladao Želju. Dvostruki strijelac bio je Nermin Haskić, koji će i sutra predvoditi napad Rođenih.

Da li je to samo slučajnost ili Petrović zaista "leži" Mostarcima, ali prema posljednjim rezultatima u Veležu "trljaju ruke" zbog arbitra koji im je u lijepom sjećanju ovog proljeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.