open-navfaktor-logo
search
Bitka za Mostar
U Veležu i Zrinjskom složni: Derbi neće odlučiti kvalitet, nego hrabro srce i borbenost
Stojkić kao najveću opasnost izdvaja Brandaa, a Zvonić upozorava na Mandića, Govedaricu i Šovšića 
18.10.2019. u 12:12
get url
text

Sportski Savez Grada Mostar bio je domaćin press konferenciji uoči gradskog derbija između Veleža i Zrinjskog koji će se odigrati u subotu na stadionu Rođeni u Vrapčićima.

Mostarski, ljuti, rivali posljednji su put snage odmjerili prije nešto manje od tri mjeseca. Pod Bijelim brijegom, Zrinjski je u prvenstvenoj utakmici slavio sa 1:0, a to je poslije tri godine bio prvi duel ovih rivala. Od sutrašnje utakmice su velika očekivanja, i jedan i drugi najavljuju pobjedu.

- Neću reći ništa novo ako kad kažem da će to biti teška i neizvjesna, borbena utakmica. Uvjerio sam se u kvalitet protivnika gledajući posljednje snimke njihovih mečeva. Izuzetno respektujemo njihovu energiju i njihove igre, posebno na domaćem terenu, gdje će ih nositi publika i sve ostalo. Neće biti novo ni ako kažem da smo mi kvalitetniji od Veleža. Ovu utakmicu vjerovano neće dobiti kvaliteta, već hrabro srce, odvažnost, borbenost. U tom svjetlu ćemo se i predstaviti - kazao je Hari Vukas, trener Zrinjskog, dok njegov kapiten Pero Stojkić, od sutrašnjeg susreta očekuje spektakl:

- Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu - poručio je Stojkić.

Velika očekivanja ima i trener Rođenih Feđa Dudić.

- Kao igrač bio sam učesnik sarajevskog derbija i dobro znam šta to znači i kakve su to utakmice. Osjeća se atmosfera derbija na svakom koraku. Dok idem u prodavnicu, navijači prilaze i pitaju: Hoćemo li pobijediti? Znam da se i ovaj meč igra za bodove kao i drugi, ali je ipak prestiž važan, i to su mečevi o kojim se dugo kasnije priča u gradu - rekao je Dudić, koji će po prvi put sa klupe voditi Rođene na meču protiv gradskog rivala.

Posljednje dvije utakmice, dodaje, odigrane na domaćem terenu potvrda su kvaliteta Veleža.

- Nadigrali smo Željezničar i Tuzlu, ekipe iz vrha i to mi budi dodatni optimizam pred derbi. Naravno, sav respekt prema Zrinjskom. Nadam se dobroj utakmici i dobroj atmosferi. Nikom ne priznajemo da je favorit u Vrapćićima - poručio je Dudić.

Kapiten Rođenih Denis Zvonić, također očekuje pobjedu.

- Mi spremno dočekujemo ovaj derbi. Dat ćemo zadnji atom snage, a na terenu ćemo prezentovati želju i borbu - poručio je Zvonić.

Na upit novinara, Stojkić je u Veležu posebno izdvojio Brandaa, na koga treba posebno obratiti pažnju, a Zvonić u Zrinjskom upozorava na Mandića, Govedaricu i Šovšića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.