open-navfaktor-logo
search
Legija stranaca
U Prvoj ligi FBiH nastupa prvak svijeta, bivši igrači Arsenala, Tottenhama, Porta, Zenita...
U Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nastupa veliki broj stranaca, a tri imena se posebno izdvajaju iz razloga što su u prošlosti nosili dresove evropskih fudbalskih velikana.
11.07.2023. u 22:09
get url
text

Najzvučnije ime u Prvoj ligi FBiH jeste Nigerijac Musa Yahaya, koji je sredinom augusta prošle godine stigao u našu zemlju.

Desni bek Radnika iz Hadžića (u narednim danima bi trebao pojačati TOŠK iz Tešnja) iza sebe ima bogato iskustvo.

U karijeri je, između ostalog, nastupao za omladinske selekcije Tottenhama i Celte, te za B tim slavnog Porta, a bio je i dio prvog tima ovog portugalskog velikana.

Vrijedi istaći i da je bio kadetski i mladi reprezentativac Nigerije. Sa U-17 selekcijom svoje države bio je prvak svijeta 2013. godine.

Početkom februara ove godine Kirill Aloyan, nekadašnji fudbaler ruskog velikana Zenita, pojačao je redove federalnog prvoligaša Zvijezde iz Gradačca.

Aloyan ima 23 godine i igra na poziciji centralnog defanzivca, a u Gradačac je stigao iz ruskog drugoligaša Rodina.

U dosadašnjoj karijeri je osim Zenita i Rodina nastupao i za Enisey, Dinamo Bryansk, armenski Alaskhert i bjeloruski Slutsk.

Početak tekućeg mjeseca donio nam je još jedan iznenađujući transfer u drugom rangu bh. fudbala. Ismaila Diallo, igrač koji je prošao omladinske selekcije Arsenala i Burnleyja, predstavljen je kao novo pojačanje Budućnosti iz Banovića.

Dvadesetjednogodišnji Englez koji igra na krilnim pozicijima u Banoviće je stigao iz Andore, tačnije iz tima UR Santa Coloma.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.