open-navfaktor-logo
search
UEFA Evropska liga
Tri bh. premijerligaša u (ne)mogućoj misiji
Radnik i Široki Brijeg domaćini su Spartaku i Kairatu, a Zrinjski gostuju u Makedoniji 
11.07.2019. u 09:11
get url
text

Fudbaleri Zrinjskog, Širokog Brijega i Radnika večeras igraju svoje mečeve u prvom kolu kvalifkacija za UEFA Evropsku ligu.

Nakon što je Sarajevo u utorak poraženo od Celtica pred domaćim navijačima, preostala tri kluba iz naše zemlje pokušat će popraviti utisak.

No, daleko od toga da će imati lagan zadatak...

Radnik će u Banjoj Luci ugostiti Spartak iz Trnave, a trener Mladen Žižović smatra da njegov tim nije bez šansi.

- Dobra stvar za nas, a loša za njih, je što nas ne poznaju, dok smo se mi na licu mjesta uvjerili u njihove kvalitete. Ekipa je znatno izmijenjena i promijenjen im je skoro kompletan igrački kadar u odnosu na prošlu godinu kada su igrali grupnu fazu UEFA Evropske lige. To nam je olakšavajuća okolnost, svaki ishod bez primljenog gola nam odgovara, kako bismo revanš u Trnavi dočekali sa aktivnim rezultatom. Mislim da su šanse 50-50 - rekao je Žižović.

Široki Brijeg će na Pecari ugostiti Kairat. Optimizma ne manjka ni u redovima ekipe koja je prošlu sezonu okončala na trećoj poziciji.

- Otkad smo dobili Kairat za protivnika dosta vremena smo ga analizirali i pratili. Pogledali smo igrače i trenere, te stručni štab. Dobra su ekipa, imaju pojedince koji mogu riješiti utakmicu. Utakmicu ćemo odraditi korektno uz pomoć naše publike koja mora biti naš 12. igrač - kazao je Sedloski.

Zrinjski će gostovati kod Akademije Pandev u Makedoniji, a trener Plemića Hari Vukas respektuje domaćina.

- To je ekipa koja želi igrati i nije toliko agresivna koliko smo možda očekivali, ali možda pokažu drugo lice tamo. Imaju dosta kvalitetnih pojedinaca, što mlađih koji su U-21 reprezentativci Makedonije, kao i nekoliko starijih. Mislim da je njihova glavna karakteristika kompaktnost cijele ekipe i tu se jako dobro snalaze - dodao je Vukas.

Parovi

Radnik - Spartak Trnava (19 sati)
Akademija Pandev - Zrinjski (19)
Široki Brijeg - Kairat (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.