open-navfaktor-logo
search
Oglasio se Bašić
Trener Želje nakon Neftchija: Ovčina doživio tešku povredu, vjerovatno će ostati na operaciji
Nermin Bašić, trener FK Željezničar, za zvaničnu klupsku stranicu otkrio je u kakvom je zdravstvenu stanju Haris Ovčina.
03.08.2023. u 23:41
get url
text

Fudbaleri Plavih nakon sudara sa jednim domaćim igračem morao je napustiti igru.

- Žao mi je što je Ovčina doživio tešku povredu, vjerovatno će ovdje ostati na operaciji. To je najveća tragedija svega ovoga - kazao je bašić, a potom komentarisao i utakmicu:

- Mislim da smo bili dobri, da smo dobro ušli u utakmicu, hrabro, da nismo protivniku do gola ništa dopustili. Nažalost, jedna greška u "build upu" nas je koštala gola. Drugo poluvrijeme smo 20 minuta bili odlični, kontrolisali igru, imali posjed lopte.

Neftci se branio i opet mala nepažnja na prekidu i primimo taj drugi gol. Raduje me dobar ulazak u prvom poluvremenu, fantastičan ulazak u drugom poluvremenu, dosta smo promijenili i u nekim trenucima je to izgledalo jako dobro. Nismo im dozvolili puno. Zadnjih 20 minuta smo išli na sve ili ništa i zbog toga im dopustili neke kontranapade.

Sve u svemu čestitam Neftciju na prolasku, mojim igračima jer su odigrali jako dobru utakmicu, pokazali smo da i pored svih poteškoća koje smo imali da smo uspjeli iznijeti dinamički i fizički utakmicu. Vidjeli ste na kraju da su i oni odugovlačili, pokušavali smo sa izmjenama, taktičkim rokadama.

Bašić je zahvalio i navijačima.

- Hvala našim navijačima koji su doputovali, hvala svim navijačima koji su nam davali ogromnu snagu ovih dana i želim da čestitam svojoj ekipi na 200 posto, dali su svoj maksimum. Nadam se da ćemo se brzo oporaviti i da ćemo nastaviti raditi sa istom strašću sa navijačima u prvenstvu. Ostaje tuga i žal što nismo prošli, naučit ćemo dosta iz ovakvih utakmica i prenijeti iskustva na prvenstvo - zaključio je strateg Plavih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.