open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
Zbog pljuskova praćenih grmljavinom na snazi upozorenje u Hercegovini i većem dijelu Bosne
19.05.2024. u 09:20
get url
text
Zbog najavljenih pljuskova praćenih grmljavinom na području Hercegovine, centralne, istočne, sjeveroistočne, sjeverozapadne i jugozapadne Bosne na snazi je upozorenje, javlja Anadolu.
Tako se na području livanjske, mostarske, sarajevske, tuzlanske, fočanske, trebinjske, te višegradske regije očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom.
Istovremeno, na području banjalučke i prijedorske regije očekuju se lokalno jači pljuskovi sa grmljavinom, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.
- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće - upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Sunčanije u prvom dijelu dana.
Vjetar slab južnih smjerova.
Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na sjeveru do 22, a dnevna od 20 do 26, na sjeveroistoku Bosne do 29 stepeni Celzijusa.U Sarajevu jutro sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U drugom dijelu dana su mogući pljuskovi i grmljavina.
Jutarnja temperatura oko 13, a dnevna oko 26 stepeni Celzijusa.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.