open-navfaktor-logo
search
Pred večerašnji revanš
Trener Slovana: Moramo pokazati svoje najbolje lice, ako želimo proći
Iako je trener Slovana Vladimir Weiss prije prve utakmice play-offa Konferencijske lige protiv Zrinjskog najavljivao puno toga, na terenu je njegova ekipa ponudila jako malo.
25.08.2022. u 11:58
get url
text

Slovan se zamalo provukao, međutim Bilbija je u 90. minuti pogodio za pobjedu Plemića od 1:0.

Situacija u kakvoj ove sezone prvak Slovačke nije bio nakon prve utakmice. U pojedinim fazama određenih utakmica jeste. U nekim su se uspjeli vratiti, izvući, u nekim ne.

Trener Slovana Vladimir Weiss smatra da će u revanšu njegov tim stajati bolje na terenu.

- Vjerujem da ćemo u revanšu biti bolji. Vraćaju nam se Myenty Abena, Juraj Kucka i Jaromir Zmrhal koji je tu, iako nije 100 posto spreman. Svi koji izađu na teren moraju dati puno više nego što je to bio slučaj u Mostaru, ali istovremeno moramo biti oprezni u obrani

. Mi smo protiv Batumija na terenu stizali zaostatak, u Budimpešti, kući smo protiv Olympiakosa izjednačili, mislim da momčad ima snagu za stići zaostatak.

Znamo igrati fudbal, ako tome pridodamo borbenost i zalaganje onda je tu rezultat, ako igramo kao u pojedinim dijelovima utakmice u Mostaru ili prvenstvu, onda je to problem. Razgovarali smo međusobno, rekli jedni drugima što moramo uraditi. Moramo pokazati kvalitetu, moral i naše najbolje lice ako želimo proći u grupu - naglasio je trener Slovana Vladimir Weiss.

Revanš Slovan - Zrinjski na programu je večeras od 20:30 sati uz direktan TV prijenosu na kanalu Arena Sport.

Duel prvaka Slovačke i BiH sudit će Mohammed Al-Hakim, švedski sudija rođen u Iraku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.