open-navfaktor-logo
search
Zimski prijelazni rok
Trener Sheffielda o mogućem transferu Anela Ahmedhodžića u Napoli
Engleske mediji tokom sedmice objavili su da Napoli želi Anela Ahmedhodžića, fudbalskog A reprezentativca Bosne i Hercegovine, te da je navodno poslao i ponudu Sheffield Unitedu.
20.01.2024. u 11:37
get url
text

VEZANI TEKST - Englezi tvrde: Prvak Italije poslao ponudu za Anela Ahmedhodžića

O mogućem transferu za engleske medije govorio je i trener Sheffielda Chris Wilder.

- Špekulacije o dobrom igraču su dobra stvar. Želite da se o tome priča. Ne mislim da su nagađanja loša stvar. Uprava mi je rekla da je to potencijalni transfer. Kao profesionalac morate ostati hladne glave i nastaviti raditi. Dobri igrači moraju biti u stanju da se nose sa špekulacijama - rekao je Wilder i dodao:

- Razgovarali smo. Ahmedhodžić je potpuno predan Sheffieldu, kao što ćete i vidjeti u nedjelju na njegovom nastupu. On je veliki takmičar. Između mene i njega postoji otvoren dijalog. Dobri igrači privlače nagađanja, tako da je i sa Anelom.

Ahmedhodžić je ove sezone za Sheffield odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol. Sa engleskim klubom ima ugovor do 2026. godine, a njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu je 18 miliona eura.

Za reprezentaciju BiH je ubilježio 21 nastup i postigao jedan gol. Od juna nije igrao za Zmajeve zbog nesuglasica sa bivšim selektorima, ali je Savo Milošević najavio da će se pojaviti na okupljanju pred baraž za EURO 2024. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.