open-navfaktor-logo
search
Oduševljen prolaskom
Trener Čelika nakon senzacije: Volimo ovaj klub i izvest ćemo ga na pravi put
Posljednji duel šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigran je u Zenici na stadionu Bilino polje gdje je Čelik priredio senzaciju i nakon penal-drame savladao favorizovano Sarajevo.
19.10.2022. u 20:31
get url
text

Prve utiske nakon meča dao je trener Čelika Armin Duvnjak.

- Hvala na čestitkama i hvala ovim najboljim navijačima na svijetu. U prvom poluvremenu smo se privikavali na presing protivnika i nije bilo jednostavno, ali imali smo srce i glavu. Ostali smo pribrani, morali smo se spustiti niže da dođemo do daha i znao sam da ćemo se nekad osloboditi pritiska - rekao je Duvnjak i dodao:

- Klub je bio na rubu gašenja. Momci koji ga vode, stručni štab i igrači su ostali kad nije niko vjerovao u ovaj klub. Najviše mi je drago zbog toga. Volimo ovaj klub i izvest ćemo ga na pravi put. Svi smo vjerovali. Nije to nikakva floskula i nismo se nikog bojali. Pobijedili smo Velež u pripremnom periodu, dobili smo GOŠK prije par dana i osjetili smo da možemo. Osjeti se razlika jer ove ekipe igraju jače utakmice i zato nam je trebalo vremena da se oslobodimo pritiska.. Mogli smo i u 90 minuta da završimo meč - smatra strateg Zeničana.

- Posljednjih pet minuta prvog dijela smo se probudili i to se dobro osjetilo. Bilo mi je žao što je poluvrijeme i na pauzi smo se dogovorili da izađemo visoko, pa šta god bude. Osjetili smo da imamo snagu - dodao je Duvnjak.

Utakmice osmine finala igraju se 18. i 19. februara naredne godine, nekoliko dana prije starta proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U osmini finala, kao i u šesnaestini, igra se jedna utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.