open-navfaktor-logo
search
Kadrovske promjene
"Svježa krv" u svlačionici Zmajeva: Ko su novi igrači na koje računa Milošević?
Debakl protiv Portugala je arhiviran, a da li je i kakve posljedice ostavio po fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine, saznat ćemo već u novembarskim mečevima propalih kvalifikacija za EURO 2024. Doduše, teško da može jadnije i gore od već viđenog u prethodnih osam utakmica.
30.10.2023. u 21:15
get url
text

BiH će kvalifikacije okončati utakmicama s Luksemburgom i Slovačkom bez rezultatskog opterećenja i pritiska, s obzirom na to da više ne postoji ni promil šanse da se Zmajevi domognu njemačke vize kroz grupu J.

"Svježa krv" u svlačionici termin je koji se često koristi u fudbalskim krugovima, a koji je i selektor Savo Milošević iskoristio nakon utakmice s Portugalom, kada je najavio određene promjene u igračkom kadru.

Ukoliko administrativne prepreke budu preskočene, a vjerovatno će biti, na okupljanje Zmajeva stići će Haris Tabaković, napadač Herthe i prvi strijelac Bundeslige 2, popularne Cvajte.

Novo ime, objavio je portal Sportske.ba, bit će Nihad Mujakić. Pomalo je nevjerovatno da izdanak škole Sarajeva nije bio na radaru bivših selektora, da nema niti jedan nastup u dresu s nacionalnim grbom, iako rijetko propušta utakmice u snažnoj turskoj ligi braneći boje Ankaragučua čiji je član od starta prošle sezone i za koji je već odigrao 44 meča.

Pored toga, Mujakić igra lijevom nogom, dok su svi ostali stoperi dostupni reprezentaciji dešnjaci.

VEZANI TEKST - Savo Milošević među Zmajeve pozvao novo ime kojem će se obradovati svi navijače BiH

Osvježenje u veznom redu mogao bi biti Haris Hajradinović, kapiten i igrač s najviše nastupa u historiji turske Kasimpaše. Hajradinović je dobro poznat bh. javnosti, pet puta je oblačio dres BiH, a posljednji put za reprezentaciju je zaigrao kod Ivayla Peteva u prijateljskoj utakmici s Kuvajtom 2021. godine na Bilinom polju u Zenici.

U medijima se ranije spominjala mogućnost da za BiH zaigraju Svetozar Marković iz Partizana i Ivan Šunjić iz Birminghama, ali čak i da prihvate poziv FSBiH, bivši mladi reprezentativac Srbije rođen u Ugljeviku i nekadašnji hrvatski reprezentativac porijeklom iz Kraljeve Sutjeske kod Kaknja, morali bi promijeniti sportsko državljanstvo, a za to je potrebno vrijeme...

"Bolovanje" zbog hirurške intervencije na koljenu je otvorio Ibrahim Šehić i na njegovo mjesto stići će novi golman, koji će u svakom slučaju biti treća opcija, s obzirom na to da je jasno da će se za mjesto među stativama u predstojeće dvije utakmice boriti Kenan Pirić i Nikola Vasilj.

Sasvim izvjesno je da ni ovoga puta sa Zmajevima neće biti Anel Ahmedhodžić, a on je zbog povrede preskočio dvije posljednje utakmice Sheffield Uniteda u Engleskoj.

Savo Milošević će u narednim danima i zvanično saopćiti imena svih igrača na koje računa.

BiH će na megdan Luksemburgu 16. novembra, a tri dana poslije u Zenici gostuje Slovačka, čime će kvalifikacioni ciklus i zvanično biti okončan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.