open-navfaktor-logo
search
Incident u Srbiji
Svjedok ispričao detalje napada na Armadu: Haos počeo kada su Delije blokirale autoput
Navijači Rijeke napadnuti su u Srbiji na povratku s Kosova.
28.07.2023. u 15:42
get url
text

Oko 50 pripadnika Armade pratilo je Rijeku na prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige kod kosovskog Dukagjinija. Nakon pobjede njihovog kluba u Prištini (1:0) u Hrvatsku su se s 1.000 kilometara dalekog gostovanja vraćali preko Srbije.

U četiri sata ujutro na autoputu kod beogradskog predgrađa Grocke napali su ih maskirani huligani, piše Index.

Vandali su u napadu koristili palice te razbili stakla na autobusu u kojem su bili hrvatski navijači. U napadu je lakše povrijeđen vozač autobusa. Na mjesto nesreće brzo su došle hitna pomoć i policija. Telegraf iz Srbije navodi detalje sačekuše navijačima Rijeke.

Navode da je Armada u tranzitu kroz Srbiju imala policijsku pratnju, ali samo jednog vozila. Ono nije predstavljalo prijetnju srpskim huliganima, a očevici otkrivaju da su to bili Delije, navijači Crvene zvezde.

Svjedok je opisao napad na navijače Rijeke.

- Sve se odvijalo u četiri sata ujutro na autoputu kod Grocke u smjeru prema Beogradu kod Tranšpeda. Više maskiranih osoba koje su nosile obilježja Crvene zvezde blokiralo je autoput Niš-Beograd s nekoliko automobila. Zatim su izašli iz auta i onda je nastala prava drama.

Bili su naoružani palicama i oštetili su autobus u kojem su se nalazili navijači Rijeke.

Na autobusu je bilo više oštećenih stakala, vozač je dobio posjekotine ruku i njemu je ukazana pomoć, dok, prema posljednjim informacijama, nije bilo ozlijeđenih među navijačima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.