open-navfaktor-logo
search
Zmajevi
Sutra šalje pozive: Na koga će Duško Bajević računati u baražu za EURO 2020
Duško Bajević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sutra će poslati pozive za baraž koji će Zmajevi igrati krajem marta na Bilinom polju.
08.03.2020. u 11:38
get url
text

Naš tim će 26. marta u polufinalu ugostiti Sjevernu Irsku, a ukoliko izbori finale, pet dana kasnije u zeničkom "hramu fudbala" igrat će odlučujuću bitku za EURO 2020 protiv boljeg iz duela Slovačka - Republika Irska.

Bajević će morati ispoštovati proceduru i sutra poslati pozive na adrese naših reprezentativaca. Naime, UEFA nalaže da pozivi moraju stići na adresu klubova dvije sedmice prije početka priprema. Kako je okupljanje zakazanao za 23. mart, pozivi će iz kancelarije Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH sutra "otići" na klupske adrese naših reprezentativaca.

Imena? Izvjesno je da da neće biti večih iznenađenja. Velike probleme našem stručnom štabu stvaraju povrede fudbalera koji bi trebali igrati važnu ulogu u našem nacionalnom timu.

Sead Kolašinac je povrijeđen i već je potvrđeno kako neće moći pomoći Zmajevima u baražu, a izvjesno je da Bajević neće moći računati ni na Senada Lulića, čiji oporavak nakon operacije se zakomplikovao. Uz to, već duže vremena van pogona je i Rade Krunić, fudbaler Milana (prijelom metatarzalne kosti).

I Milana Đurića, napadača Salernitane, povreda je zaustavila u vrijeme kada je podsjećao na najbolje dana karijere (ni jučer nije igrao protiv Perugie).

Koronavirus je iz takmičarskoj ritma izbacila Miroslava Stevanovića i Ermedina Demirovića (prekinuto prvenstvo u Švicarskoj), a dodatni problemi su forma pojedinih reprezentativaca. Muhamed Bešić i Haris Duljević ni sami ne pamte kada su posljednji put zaigrali za Sheffield United i Nimes.

Kako saznajemo selektor će objaviti nešto širi spisak, što zbog problema sa povrijeđenim igračima, što zbog činjenice da ćemo vjerovatno igrati dva meča.

Prema trenutnoj situaciji, za meč protiv Sjeverne Irske, a nadamo se i u finalu baraža konkurisat će: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Asmir Begović (Milan), Kenan Pirić (Maribor), Ervin Zukanović (SPAL) Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Samir Memišević (Hebei CF), Ermin Bičakčić (Heffenheim), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Marko Mihojević (Erzgebirge), Zoran Kvržić (Kayserispor), Muhamed Bešić (Sheffield United), Gojko Cimirot (Standard Liege), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Miralem Pjanić (Juventus), Luka Menalo (Olimpija), Rade Krunić (Milan), Dino Hotić (Cercle Brugge), Haris Duljević (Nimes), Edin Višća (Istanbul BB), Izet Hajrović (Dinamo), Miroslav Stevanović (Servette), Smail Prevljak (Eupen), Edin Džeko (Roma), Milan Đurić (Salernitana), Ermedin Demirović (St. Gallen) i Armin Hodžić (MOL Fehervar).

Nije isključeno da se na spisku nađu i neki igrači iz Premijer lige BiH, a gledajući formu, svojim igrama to zaslužuju Semir Štilić (Željezničar), Amar Rahmanović (Sarajevo), Branimir Cipetić (Široki Brijeg)...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.