open-navfaktor-logo
search
Stupčanica sve bliže
Šta se dešava sa Slobodom, ima li Zlatan Nalić recept za elitu?
Fudbaleri Slobode bili su prvi favoriti za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Tuzlaci su sjajno ušli u novu sezonu i zaredali sa pobjedama.
06.11.2023. u 19:46
get url
text

Nanizali su osam prvenstenih trijumfa, te se činilo kako ih niko neće zaustaviti na povratku u elitu.

Uz to, u šesnaestini finala Kupa BiH eliminisali su sarajevski Željezničar, a trener Zlatan Nalić tada je pričao o taktičkoj perfekciji. Ipak, nedugo potom uslijedio je prvi šok i poraz od Goražda, da bi u narednih, nešto više od mjesec, Tuzlaci prokockali osam bodova prednosti i sada su doveli u pitanje jesenju titulu.

Sloboda je u subotu poražena u komšijskom derbiju od Bratstva u Gračanici, a Stupčanica je slavila na gostovanju kod Mladosti u Doboju kod Kaknja, te je došla na bod zaostatka (Sloboda 30, Stupčanica 29 bodova).

Osim dva pomenuta poraza, Sloboda je izgubila i od Čelika. Tačnije, Nalićevi izabranici poraženi su na svim gostujućim derbijima! A svaki poraz nosi i dodatni gubitak samopouzdanja. Daleko od toga da Tuzlaci nemaju kvalitet, ali je pitanje da li je on iskorišten u punom kapacitetu. Bar kada su u pitanju gostujući derbiji može se zaključiti da nešto ne štima.

Evidentno je da je Sloboda u krizi, i rezultata i igara, pa se postavlja pitanje ima li Nalić recept za elitu? Do kraja polusezone ostala su još dva kola i otvoreno je pitanje ko će na zimsku pauzu kao jesenji prvak - Tuzlaci ili klub iz Olova.

Sloboda će u narednom kolu ugostiti TOŠK, a onda će na zatravanju prvog dijela ezone dočekati trećeplasirani BFK Simm Bau (klubovi zamijenili domaćinstva).

S druge strane Stupčanica će ugostiti Goražde, a gostovat će kod Gornjeg Rahića.

Očekuje nas uzbudljivih 180 minuta, ali i vruće proljeće, jer kako god završi prvi dio sezone evidentno je da će odluka o prvaku i putniku u elitni razred bh. fudbala pasti u drugom dijelu sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.