open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Šta je Nalića iznenadilo u Hadžićima: Taj podatak bio mi je nepoznat
Fudbaleri Slobode u subotu su u Hadžićima protiv Radnika upisali sedmu ovosezonsku pobjedu u Prvoj ligi Federacije BiH i na taj način zadržali uvjerljivu prednost na tabeli, a osvajanja važna tri boda prokomentarisao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba.
25.09.2023. u 21:43
get url
text

- Radnik igra na preskakanje igre sa dugim loptama na dva centralna napadača i "stres" igra oko šesnaesterca na fiziku. Na to smo bili spremni i uspješno smo rješavali te momente jer smo bili spremni na to. Jedino na šta se nismo mogli pripremiti jesu vremenske okolnosti koji su prouzrokovale užasan teren za igru, a koji je išao u korist našim domaćinima - kazao je Nalić te dodao da su dimenzije terena također utjecale na igru.

- Manje dimenzije terena su bile meni nepoznat podatak jer sam prvi put uživo na tom terenu. Taj podatak također utječe mnogo pri izboru jedanaestorke i taktičke pripreme. Na to smo odgovorili adekvatnim izmjenama koje su nam i donijele ova tri važna boda u utakmici odigranoj u vanljudskim okolnostima na granici ekstremnih vremenskih nepogoda - izjavio je Nalić koji je čestitao igračima ali i navijačima.

- Čestitam igračima koji su to iznijeli na terenu, ali i našim navijačima koji su na tribinama promrzli i mokri do gole kože ostali uz nas cijelu utakmicu.

Slobodu u narednim danima čekaju još dvije utakmice.

- Ova sedmica je podijeljena u tri segmenta Radnik/Željo/Mladost. Jedan bez drugog ne ide i igrači su u početku sedmice upoznati sa tim  da nam je to jedna utakmica iz tri različita poluvremena. Imamo još dva do kraja sedmice, a naš cilj u svakoj utakmici znate. Sve stavljamo u službu kluba, igre i navijača pa koliko izdržimo - ističe trener Slobode.

Sloboda narednu utakmicu igra u četvrtak kada će na Tušnju ugostiti Željezničar u šesnaestini finala Kupa BiH, a već u nedjelju na Tušanj dolazi Mladodst Doboj Kakanj.

- Ulaznice za utakmicu Kupa BiH su u prodaji po cijeni od 10 KM, a sezonske i članske karte za sportski događaj u četvrtak ne važe - saopćili su Crveno-crni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.