open-navfaktor-logo
search
Gostuju u Konjicu
Srušili Sarajevo i Želju: Iz NK Široki Brijeg najavljuju pobjedu i protiv Igmana
Fudbaleri Širokog Brijega u sklopu 21. kola Premijer lige BiH gostuju kod Igmana u Konjicu, a utakmica će se odigrati u subotu, 2. marta, na Gradskom stadionu s početkom u 13 sati.
01.03.2024. u 14:44
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić

Šef stručnog štaba Dino Skender i krilni napadač Ilija Bagarić istakli su kako među igračima vlada pozitivna atmosfera i veliko zajedništvo.

- Imamo dobru bazu koju smo postavili maksimalnim učinkom na početku ove polusezone. Idemo prema naprijed. Otpočetka pričam kako je naš cilj biti bolji i kvalitetniji iz sedmice u sedmicu, iz utakmice u utakmicu. Nema razloga ne nastaviti tim tempom - kazao je Skender i nagovijestio kako očekuje teško gostovanje:

- Znamo da nas čeka teško gostovanje i specifična utakmica, ali moramo takve utakmice rješavati u svoju korist ako želimo biti ozbiljna ekipa. Želimo pobjedu u Konjicu. Vjerujem kako ćemo na terenu pokazati dobru igru i doći do tri boda.

Na dispoziciji za utakmicu u Konjicu šef stručnog štaba Plavo-bijelih ima gotovo sve igrače, osim nedovoljno oporavljenih Tomislava Adolfa Tomića i Cyrillea Kpana.

U konkurenciji će biti i Mateo Mužek koji je stekao pravo nastupa.

Novinarima se obratio i Ilija Bagarić koji se zbog povrede nije naigrao u prvom dijelu sezone, ali sada je zdrav i spreman.

- Sjajno smo počeli drugi dio sezone i želimo nastaviti u tom ritmu, ali moram naglasiti kako nema mjesta opuštanju i euforiji. Slavili smo u dva derbija i to je donijelo pozitivnu atmosferu među igrače i navijače. No, sada isključivo gledamo prema utakmici protiv Igmana u kojoj želimo pobjedu - rekao je Bagarić, dodavši:

- Znamo šta trener traži od nas i mislim da ćemo to na najbolji mogući način prenijeti na teren i razveseliti nase navijače. Znamo kako u ligi nema lakih protivnika što su pokazali rezultati u nekim utakmicama. Moramo biti fokusirani na teren, ponoviti pristup iz prošlih utakmica i onda se nemamo čega bojati.

Utakmicu iz Konjica direktno će prenositi Arena Sport TV, a glavni sudija ovog dvoboja je Darko Gedžić iz Brčkog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.