open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Srbija u komšijskom derbiju srušila Crnu Goru, Engleska se preko Italije plasirala na EURO
Fudbaleri Srbije su u komšijskom derbiju u sklopu derbiju grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvu u Beogradu savladali Crnu Goru reultatom 3:1 i stigli nadomak plasmana na EURO.
17.10.2023. u 22:44
get url
text


Tim Dragana Stojkovića Piksija poveo je lijepim golom Mitrovića u devetoj minuti, a stvari je na početak vratio Jovetić pogotkom u 36. minuti.

Srbija je slomila Crnogorce sa dva pogotka u rasponu od četiri minute u drugom dijelu. Mitrović je drugim golom na meču u 73. minuti vratio prednost Orlovima, a u 77. minuti Tadić je postavio konačan ishod.

Srbija do kraja kvalifikacija u novembru dočekuje Bugarsku i dovoljan joj je i bod za direktan plasman u Njemačku. Trenutno Srbija ima 13 bodova i druga je u grupi.

Lider je Mađarska sa 14 bodova i utakmicom manje. Mađari su večeras remizirali u Litvaniji rezultatom 2:2. Domaći su imali dva gola prednosti, a Mađarska je propustila šansu da pobjedom dva kola prije kraja kvalifikacija ovjeri vizu za EURO.

Crna Gora je ostala na osam bodova i također će igrati dva susreta do kraja kvalifikacija, ali više ne odlučuje o svojoj sudbini, Litvanija je četvrta sa šest bodova, a Bugarska na posljednjem mjestu ima dva boda.

Direktan plasman na EURO večeras je osigurala Engleska pobjedom protiv Italije na Wembleyu rezultatom 3:1. Golove za Englesku postigli su Kane u 32. i 77 minuti i Rashford u 57. minuti, a za Italijane je pogodio Scamacca u 15. minuti.

Enlezi imaju 16 bodova, tri više od drugoplasirane Ukrajine koja je slavila na Malti rezultatom 3:1, dok su Italijani treći sa deset bodova.

U novembru Italijani dočekuju Sjevernu Makedoniju, a u posljednjem kolu u meču odluke će odmjeriti snage s Ukrajinom u Njemačkoj.

Zanimljivo je i u grupi H, a Danska i Slovenija došle su na korak od plasmana na EURO.

Danska je trijumfovala nad San Marinom sa 2:1, a Slovenija je nadigrala Sjevernu Irsku 1:0.

Danci i Slovenci imaju po 19 bodova, a u igri je još uvijek Kazahstan sa 15 bodova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.